O εκπρόσωποs του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων Μ. Μαραγκάκης χαιρετίζει την εκδήλωση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

http://www.kolivas.de/archives/209249
Το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις εκλογές της 25ης Γενάρη παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι η Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Παναγιώτης Φατούρος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε του υποψήφιους βουλευτές Σταύρο Γρηγόρη, Χρήστο Παπαδόπουλο και Δάφνη-Αικατερίνη Σφέτσα, διαβάζοντας τα βιογραφικά τους (δες ΕΔΩ).
Προτού πάρουν το λόγο οι υποψήφιοι βουλευτές δόθηκε η δυνατότητα στον παριστάμενο εκπρόσωπο του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων στο νησί μας Μιχάλη Μαραγκάκη, που συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, να χαιρετίσει την εκδήλωση.
2_syriza_paroysiasi_psifodeltiou
«Για μας τους Οικολόγους Πράσινους, που λέμε και το εννοούμε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ κινδυνεύει η χώρα μας, ο λαός μας, η κοινωνική συνοχή, η δημοκρατία μας, τα κοινά αγαθά, ο κοινωνικός πλούτος, ο δημόσιος χώρος, η γη, η ενέργεια το νερό, το περιβάλλον συνολικά, μοναδική λύση είναι το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους και οι μεταρρυθμίσεις για τον πράσινο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας», είπε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο κ. Μαραγκάκης. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφάσισαν να στηρίξουν όχι μόνο την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το έργο της εναλλακτικής διακυβέρνησης με βάση την πλατφόρμα των 22 σημείων που πρότεινε το κόμμα του και έγινε αποδεκτή και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια πήραν κατά αλφαβητική σειρά το λόγο οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος.
5_syriza_paroysiasi_psifodeltiou
Ο κ. Γρηγόρης αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία «από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων της τελευταίας τετραετίας, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, Πικραμένου και της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου που με έξωθεν εντολές της Τρόικας του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και κατά εξωθεσμικό τρόπο, εφάρμοσαν τον πιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό, πειραματιζόμενοι και ασελγώντας πάνω στον Ελληνικό λαό με στόχο το βίαιο κοινωνικό μετασχηματισμό και τη διάλυση κάθε κοινωνικής δομής». Πρόσθεσε, ότι ο λαός θα δώσει την απάντησή του στις 25 του Γενάρη στο «άθλιο δίδυμο Σαμαρά- Βενιζέλου», όπως χαρακτηριστικά είπε, που ζητάει από τον ελληνικό λαό την επιβράβευση δια της ψήφου και ότι η αμείλικτη Ιστορία θα τους καταγράψει στις πιο μαύρες σελίδες της ρίχνοντάς τους στα σκουπίδια της. Κλείνοντας την παρέμβασή του τόνισε: «Η ελπίδα όμως έρχεται, και έρχεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους 4 πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που είναι συγχρόνως και η ελπίδα του Ευρωπαϊκού Νότου, η ελπίδα της Ευρώπης. Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σας καλώ όλους μαζί να αγωνιστούμε για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Ελλάδα δημοκρατική και δίκαιη.» (Δες ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία).
6_syriza_paroysiasi_psifodeltiou
Ο κ. Παπαδόπουλος αφού έκανε ειδική μνεία στα αποτελέσματα των τριπλών εκλογών του Μαΐου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στα Ιόνια νησιά και μάλιστα με την μεγαλύτερη διαφορά πανελλαδικά από τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές, όπως είπε, εξέφρασε ακολούθως την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχτεί και πάλι πρώτη δύναμη στη Λευκάδα, εδραιώνοντας μάλιστα και αυξάνοντας τη διαφορά από το δεύτερο κόμμα σε δύο βδομάδες. Εμείς πάμε, συνέχισε, «με το πρόγραμμα της ΔΕΘ, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπως συμπληρώθηκε στο πρόσφατο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμα αυτό δημιούργησε τομή στην πολιτική κατάσταση στη χώρα από το Σεπτέμβρη που παρουσιάστηκε. Είναι εναλλακτικό πρόγραμμα που δίνει διέξοδο, δείχνει ένα άλλο δρόμο για τη χώρα μας. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ έχουν μόνο ένα πρόγραμμα, το μνημόνιο και την συνέχισή του.» Αναφέρθηκε ακόμη σύντομα στους τέσσερις πυλώνες του προγράμματος, που, όπως επισήμανε, θα αναπτυχθεί και θα συζητηθεί με τον κόσμο σε κάθε γωνιά της Λευκάδας στις επόμενες μέρες. Ολοκλήρωσε την παρέμβασή του λέγοντας: «Για να μην υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος μας, ζητάμε την μέγιστη δυνατή λαϊκή στήριξη, ζητάμε δυνατή λαϊκή πλειοψηφία. Ζητάμε από τους πολίτες της Λευκάδας, όπως και τον Μάη έτσι και στις 25 Γενάρη να μας αναδείξουν πρώτη δύναμη με διαφορά στη Λευκάδα. Καλούμε όλους και όλες να συμβάλουν κάθε μέρα παντού στο στόχο αυτό. Η ανατροπή και η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη δύναμη και στη Λευκάδα να γίνει υπόθεση της κοινωνίας.» (Δες ΕΔΩ την πλήρη παρέμβασή του).
9_syriza_paroysiasi_psifodeltiou
Η κα. Σφέτσα ευχαρίστησε κατ΄ αρχάς τον ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την τιμή που της έκανε να την συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του, δίνοντάς της έτσι τη χαρά να συμμετέχει από την ιδιαίτερη πατρίδα της σε ένα αγώνα που δεν έχει να κάνει με μια ακόμα εκλογική διαδικασία, όπως ανέφερε, γιατί, «στις 25 Ιανουαρίου δεν καλούμαστε απλώς να ψηφίσουμε. Καλούμαστε να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή, να γράψουμε Ιστορία». Είπε ακόμη ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μαγικό ραβδί για να λύσει από τη μια μέρα στην άλλη τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νέα γενιά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά ότι δεσμεύεται για τα βασικά: την άρση των μεγάλων αδικιών, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ότι όλοι οι πολίτες θα κοιμούνται ήσυχα στο σπίτι τους γιατί καμία Τράπεζα δεν θα τους το πάρει και για το ότι θα μπει φραγμός στον παραλογισμό της λιτότητας που βουλιάζει τη χώρα στην ύφεση διαλύοντας έτσι κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της λέγοντας: «Δεν εφησυχάζουμε, δεν την ψωνίζουμε, είμαστε όμως πολύ αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε την μεγάλη αλλαγή που έχουμε ανάγκη. Και θα την πετύχουμε όλοι μαζί, από το υπουργικό συμβούλιο, τους βουλευτές μέχρι τον κάθε πολίτη. Γιατί όλοι οφείλουμε να γίνουμε φορείς της αλλαγής και να αφήσουμε τις πρακτικές του παρελθόντος, τόσο τη μεγάλη όσο και τη μικρή διαφθορά, εκεί που ανήκουν: στο παρελθόν. Στις 25 Γενάρη αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτοδύναμη κυβέρνηση του λαού, έδρα στη Λευκάδα, πορεία προς το μέλλον!» (Δες ΕΔΩ ολόκληρη την τοποθέτησή της).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ