Αλ. Τσίπρας: Σε πλήρη, και εκ των έσω, ιδιωτικοποίηση το ΕΣΥ

Εχω καταθέσει στην προηγούμενη Γραμματεία την θέση μου  για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ μέσω  Καλλικρατικής μεθόδευσης. Τα σχετικά κείμενα βρίσκονται αποθηκευμένα στις σελίδες και θα ακολουθήσουν και άλλα.

Αλ. Τσίπρας: Σε πλήρη, και εκ των έσω, ιδιωτικοποίηση το ΕΣΥ

ΑΥΓΗ    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/06/2010

Τον κίνδυνο να κλείσουν ακόμα και δημόσια νοσοκομεία, όπως έγινε στη Ρουμανία, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντας χθες στη Βουλή την εκ των έσω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Ομαλοποιούμε την κατάσταση, απάντησε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημειώνοντας ότι με τη ρύθμιση των χρεών που πρότεινε η κυβέρνηση επιτυγχάνεται έκπτωση 15%, που είναι η μεγαλύτερη έκπτωση που έχει ληφθεί ποτέ.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ομαλοποιούμε την κατάσταση

"Αυτό που ονομάζεται ομαλοποίηση είναι μια κατάσταση η οποία παραμένει δυσχερής και τραγική. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες δεν ήταν μια εικόνα συγκυριακή, αλλά μια εικόνα από το μέλλον" της απάντησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι "ζήσαμε καταστάσεις που οι Έλληνες 'Γιατροί του Κόσμου' βίωναν στις ανθρωπιστικές αποστολές που έκαναν και κάνουν σε χώρες εμπόλεμης ζώνης ή σε χώρες Τρίτου Κόσμου". Υπογράμμισε δε την "εκβιαστική τακτική" όσων έκαναν και κάνουν πάρτι με το δημόσιο χρήμα και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση εναντίον ναυτεργατών ή εκπαιδευτικών στέλνει εισαγγελείς και κινεί διαδικασίες επίταξης, αλλά στους προμηθευτές "κάνει τα χατίρια".

Έπρεπε να ρυθμίσουμε το χρέος γιατί το ΕΣΥ δεν μπορεί να είναι υπό ομηρεί

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ