ΑΝ.Α.Σ.Α Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας

                                    Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
                                                  Θεόδωρος Γαλιατσάτος


Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας
Βέρα Κορωνάκη
Η Βέρα Κορωνάκη είναι καθηγήτρια Αγγλικών. Είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, με το ψηφοδέλτιο των οποίων ήταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Παραγωγών και Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων ΟΙΚΟΖΩΗ, που σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των Κερκυραίων καταναλωτών και την προώθηση των τοπικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Τέλος, έχει ενεργή παρουσία σε κινήσεις πολιτών για κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Στόχοι μας είναι:
  • Η καταπολέμηση των ανισοτήτων ανάμεσα σε πολίτες και ανάμεσα σε περιοχές της  νησιωτικής μας περιφέρειας.
  • Η υλοποίηση σύγχρονης δυναμικής πολιτικής, ώστε τα Ιόνια Νησιά να αποκτήσουν συνεκτικά περιφερειακά στοιχεία.
  • Η εξασφάλιση σταθερής και αξιόπιστης ενδοπεριφερειακής και διαπεριφερειακής συγκοινωνιακής σύνδεσης. 
  • Η ανάπτυξη τοπικής οικονομίας βασισμένης στην ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και στην εξασφάλιση υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
  • Η αναθεώρηση των όρων χορήγησης επιδοτήσεων με κριτήρια περιβαλλοντικά, εργασιακά, διαφανούς διαχείρισης και εξάλειψης ανισοτήτων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στόχος μας είναι ακόμη το πέρασμα:


Από το βιομηχανικό τουρισμό στον ποιοτικό - οικολογικό τουρισμό, που θα αναζωογονήσει την τοπική οικονομία. 
Από τον αποκλεισμό και την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών, στην κοινωνία της πλήρους δραστηριότητας.Από τη συμβατική γεωργία στις βιολογικές καλλιέργειες. 
 Από τις σημερινές χωματερές στην ανακύκλωση και ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.
Από τη σπατάλη και εξάντληση φυσικών πόρων για την παραγωγή ρυπογόνου ενέργειας στις ανανεώσιμες πηγές καθαρής ενέργειας.

Πολλές από αυτές τις προτάσεις αποτελούσαν εξαγγελίες και υποσχέσεις δυνάμεων που έχουν διαχειριστεί την κυβερνητική και αυτοδιοικητική εξουσία, πλην όμως άσκησαν πολιτική που στην πραγματικότητα τις αντιστρατεύονταν. Πιστεύω ότι στην εποχή της τριπλής κρίσης που ζούμε σήμερα - οικονομικής , περιβαλλοντικής  αλλά και κρίσης αξιών - έχουν ωριμάσει οι συνθήκες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ