Αλλάζουν τα φώτα στου νεόπτωχους έλληνες!!

«Εξορθολογισμός» λοιπόν! «ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ» ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 800 Kwh ΓΙΑ 2,8 ΕΚΑΤ. (…πολίτες). ΣΤΟΧΟΣ, ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ 1,2 ΕΚΑΤ. ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ: Ακριβότερο κατά 14% το λίγο ρεύμα – φθηνότερο έως 14% το πολύ!

Δείτε στην Ελευθεροτυπία σήμερα: «..  Αυξήσεις από 2% έως 14% στους λογαριασμούς ρεύματος 5 εκατ. νοικοκυριών φέρνουν από την Πρωτοχρονιά τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που αύριο αναμένεται να εγκριθούν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και μέσα στην εβδομάδα από την υπουργό Περιβάλλοντος-Ενέργειας…».
Με ποια καινούρια ψέματα αυτές τις γιορτινές παραδοσιακά μέρες θα προσπαθήσουν να υποτάξουν τις σκέψεις, την τσέπη και το θυμό στους Νεόπτωχους Έλληνες; Μέχρι τώρα κυβέρνηση, εξαπτέρυγα και ΜΜΕ ρίχνουν το ένα ψέμα μετά το άλλο:
Η Χώρα μας και λαός της συκοφαντείται συνεχώς από την ντόπια αστική elite και μάλιστα πιο πολύ από τους ξένους πάτρωνες:
- Πρώτα μας είπαν ότι έχουμε τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους στην ΕΕ, αλλά αποδείχτηκε στην απογραφή – που έγινε για να γίνει εύκολη η αλυσίδα των συνεχών μετατάξεων πριν τις .. απολύσεις – ότι έχουμε όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ.
- Μετά ότι έχουμε διογκωμένο κρατικό τομέα… «..Από τον παραπάνω πίνακα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι Βορειοευρωπαϊκές χώρες και κυρίως οι Σκανδιναβικές έχουν πολύ μεγάλο δημόσιο τομέα αφού οι δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι πολύ υψηλές (πάνω από 50%). Το μέγεθος του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα είναι ανάλογο τόσο με αυτό των Μεσογειακών χωρών, όσο και με αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 μελών. Αυτό σημαίνει ότι οι Βορειοευρωπαϊκές χώρες έχουν αισθητά μεγαλύτερο δημόσιο τομέα από την Ελλάδα. Επομένως, απλά και καθαρά: όσοι ισχυρίζονται ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι μεγάλος, απλώς ψεύδονται…».
- Μετά ότι είμαστε τοι σπάταλο κράτος και τελικά ενώ «Από τον παραπάνω πίνακα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι Βορειοευρωπαϊκές χώρες και κυρίως οι Σκανδιναβικές έχουν πολύ μεγάλο δημόσιο τομέα αφού οι δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι πολύ υψηλές (πάνω από 50%). Το μέγεθος του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα είναι ανάλογο τόσο με αυτό των Μεσογειακών χωρών, όσο και με αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 μελών. Αυτό σημαίνει ότι οι Βορειοευρωπαϊκές χώρες έχουν αισθητά μεγαλύτερο δημόσιο τομέα από την Ελλάδα. Επομένως, απλά και καθαρά: όσοι ισχυρίζονται ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι μεγάλος, απλώς ψεύδονται…».
Τι συμβαίνει λοιπόν στην Ελλάδα και ανεβαίνει πολύ το δημόσιο χρέος; Καταναλώνουμε πιο πολλά απ’ όσα παράγουμε, όπως επιφανειακά μας σέρβιρε μεταξύ πολλών βεβαίως αληθειών και η πλειοψηφία της Ελλαδικής Ορθόδοξης Ιεραρχίας;

http://tomtb.com/modules/smartsection/item.php?itemid=1399
Όχι φυσικά. Δείτε σχετική ανάλυση – απ’ όπου και όλες οι σημερινές παραπομπές – Ελλάδα: Κρατικός τομέας και ιδιωτικό χρέος ότι αλλού είναι το πρόβλημα: «…Προσέξτε τον πίνακα: στην Ελλάδας τα κρατικά έσοδα είναι μικρότερα πάνω από 5% των δαπανών της κυβέρνησης. Την περίοδο 2002-2008 ενώ οι δαπάνες ήταν 45,2% του ΑΕΠ τα έσοδα ήταν 40% του ΑΕΠ ενώ ο μέσος όρος εσόδων των Βορειοευρωπαϊκών χωρών ήταν 52,7% του ΑΕΠ. Υπάρχει μεγάλη υστέρηση κρατικών εσόδων στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Γιατί υφίσταται αυτή η μεγάλη διαφορά; Μα απλούστατα: στην σκανδαλώδη φοροαπαλλαγή του μεγάλου, αλλά και του μεσαίου κεφαλαίου στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα με άλλα λόγια στην Ελλάδα δεν είναι ο (ανύπαρκτα ούτως ή άλλως) «μεγάλος» κρατικός τομέας της οικονομίας, αλλά τα φορολογικά προνόμια του κεφαλαίου που δημιουργούν μαύρες τρύπες στους κρατικούς προϋπολογισμούς τις οποίες καλούνται να μπαλώσουν τα συνήθη υποζύγια: μισθωτοί και συνταξιούχοι…».
- Ποια επομένως ψέματα θα πλασάρουν διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι των μεγάλων ΜΜΕ; θα μας σερβίρουν για να αποδεχτούμε οι μισοί νεόπτωχοι Έλληνες την αύξηση της ΔΕΗ, την ώρα που οι άλλοι μισοί θα έχουν … ορθολογική μείωση; Τι θα πει εδώ η Ιεραρχία; Τώρα που άνοιξε το χορό οφείλει να χορεύει συνεχώς. Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά…
Κλείνουμε με απόσπασμα της σημερινής Ελευθεροτυπίας για να μη ξεχνιόμαστε:
«…Επινοούν χρεώσεις
Οι αυξήσεις στα υφιστάμενα τέλη ή ακόμη και η επινόηση νέων χρεώσεων, που θα επιβαρύνουν επιπρόσθετα τους καταναλωτές, θεωρούνται αναπόφευκτες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η μείωση της παραγωγής από λιγνίτη και η ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τη ΔΕΗ και τους ιδιώτες επιχειρηματίες.
Από τον «εξορθολογισμό» των τιμολογίων που επιβάλλεται μέσω του Μνημονίου θα πληγούν τα μικρομεσαία και φτωχά νοικοκυριά, ενώ θα ελαφρυνθούν οι εμπορικοί καταναλωτές.
Ουσιαστικά εγκαινιάζεται μια νέα εποχή, κατά την οποία θα ανατραπεί η διαχρονική πολιτική εύνοιας όλων ανεξαιρέτως των οικιακών καταναλωτών, που πλήρωναν φτηνότερο ρεύμα από ό,τι οι επιχειρήσεις.
Έτσι, σύμφωνα με όσα επισήμως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, από 1ης Ιανουαρίου αυξάνεται η τιμή του ρεύματος…». 
 
http://manitaritoubounou.wordpress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ