Εν πλω εκείνοι .. εν πλω κι εμείς -(βίντεο)

Κρήτη

Εν πλω εκείνοι .. εν πλω κι εμείς - Η Κρήτη υπερασπίζεται τη θάλασσά της - Δείτε τι συμβαίνει στα Σφακιά αυτή την ώρα (βίντεο)

Η Κρήτη σήμερα βγαίνει στ' ανοιχτά να υπερασπιστεί τη θάλασσά της ενάντια στην υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο. Με σκάφη, καϊκια, βάρκες, το πλοίο της Γάζας, μηχανότρατες κι ό,τι πλωτό μέσο διαθέτει. Από το Ηράκλειο τα λεωφορεία αναχώρησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί. Την ίδια ώρα από θαλάσσης σκάφη ξεκίνησαν προς το λιμάνι των Σφακίων. Πούλμαν που θα μεταφέρουν κόσμο είναι καθ' οδόν από κάθε πρωτεύουσα νομού της Κρήτης. 
Ταυτόχρονα το "Ένα πλοίο για τη Γάζα", το σκάφος που έσπασε το εμπάργκο της εμπόλεμης ζώνης το 2008, μεταφέρει ακτιβιστές και εκπροσώπους από τα Κύθηρα που συμπαραστέκονται στον αγώνα των Κρητικών. Κατευθύνονται στο λιμάνι των Σφακίων, όπου στις 12 το μεσημέρι θα στηθεί η μεγάλη αλυσίδα των πλωτών μέσων της Κρήτης. Στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα στους συντονιστές της υδρόλυσης που σήμερα είχαν προγραμματίσει την έναρξη της. Ότι η Κρήτη δεν σκοπεύει να μείνει άβουλος θεατής σ' αυτή την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε ειρηνική μέθοδο αντίδρασης. 
Δείτε τι συμβαίνει αυτή την ώρα στο λιμάνι των Σφακίων από το Omnia TV
Σήμερα οι πληροφορίες όριζαν πως η υδρόλυση επρόκειτο να ξεκινήσει επίσημα. Φαίνεται όμως πως η συμβολική κινητοποίηση της Κρήτης και τα γεγονότα στη Συρία τρενάρουν τα σχέδια των συντονιστών της και τους προβληματίζουν πάλι σχετικά με την τοποθεσία. Το σχέδιο ως τώρα προέβλεπε να ξεκινήσει σήμερα Κυριακή το εφιαλτικό πείραμα της Μεσογείου: χημικοί παράγοντες που σε ελάχιστες ποσότητες προκαλούν χιλιάδες ανθρώπινα θύματα έρχονται κατά τόνους στα δυτικά της Κρήτης να "ξεπλυθούν" σε μία αμφίβολη επιστημονικά διαδικασία υδρόλυσης, που θα γίνει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά. Οι συντονιστές της επιχείρησης δεν έχουν απάντηση για το τι ζημιά θα προκληθεί στη Μεσόγειο αν κάτι δεν πάει καλά. Δεν έχουν -όπως οι ίδιοι παραδέχονται- εκτιμήσεις ρίσκου για άνθρωπο και θάλασσα
Η ελληνική κυβέρνηση αρκείται στις διαβεβαιώσεις του ΟΗΕ πως όλα θα πάνε κατ' ευχήν, σε ένα σχέδιο που καλύπτεται από το σκοτεινό πέπλο μυστικότητας των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Κι η μόνη που αντιστέκεται σθεναρά είναι η Κρήτη. 400 συλλογικοί φορείς από κάθε άκρη του νησιού και χιλιάδες κόσμου που ανησυχεί για το μέλλον του περιβάλλοντός του, για τη θάλασσά του και για τον τρόπο που αφήνεται απροστάτευτη στα διεθνή εγκλήματα ρύπανσης η ίδια του η ζωή. 
Tags


Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/en-plo-ekeinoi-en-plo-ki-emeis-i-kriti-yperaspizetai-ti-thalassa-tis-deite-ti-symvainei-sta#ixzz304rHkDkl 
Follow us: @ekriti_gr on Twitter | ekriti.gr on Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ