Μαζί για τη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος και κυρίως η εικόνα και οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούν πλέον, άμεσες και ριζικές αλλαγές.

Η εμβάθυνση της δημοκρατίας με ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, η ριζική αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης της Ζακύνθου προς μια βιώσιμη εναλλακτική τοπική οικονομία, η διαμόρφωση μιας ανοικτής πολυπολιτισμικής κοινωνίας στα πλαίσια μιας πολιτικής που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά, οφείλουν να είναι οι άμεσες προτεραιότητες και το πεδίο δράσης της νέας αιρετής τοπικής αρχής που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ζακύνθου μπροστά σε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις επιθυμούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο με την συμμετοχή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στον μετασχηματισμό του μοντέλου ανάπτυξης του νησιού μας.

Με την συμμετοχή μας θα επιδιώξουμε να ενεργοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας για ενεργή συμμετοχή στα κοινά και στο νέο Δήμο, με πρωτοβουλίες πολιτών, για διαβούλευση και πλήρη διαφάνεια αποφάσεων, για καταπολέμηση της ατιμωρησίας, του αυταρχισμού και της οικονομικής διαφθοράς αιρετών και δημόσιων λειτουργών που δηλητηριάζει τις σχέσεις του πολίτη με τη δημόσια ζωή.

- Για μια ανάπτυξη ήπιας μορφής, βιώσιμη στο χρόνο που δεν θα προσβάλει την ιστορία του τόπου και δεν θα καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την ιστορική και πολιτιστική ιδιαιτερότητα της Ζακύνθου. Με προσανατολισμό τη στήριξη παραδοσιακών ζακυνθινών επαγγελμάτων, τη διαμόρφωση νέων πράσινων θέσεων εργασίας και τόνωση της τοπικής οικονομίας έναντι της οικονομικής κρίσης και ενός μνημονίου που καταρρακώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και τα οράματα των νέων για το αύριο.
- Για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής της Ζακύνθου, της βιολογικής γεωργίας, την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και την σύνδεση της αγροτικής οικονομίας με την αγροτική μεταποίηση και τον τουρισμό.
- Για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως για την ορθολογική διαχείριση και ανάπλαση του δομημένου περιβάλλοντος της Ζακύνθου με σεβασμό στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
- Για μια ορθολογική και ολοκληρωμένη πολιτική για την διαχείριση των απορριμμάτων και των υγρών αποβλήτων, για παροχή, συνεχούς και καλής ποιότητας νερού.
- Για δημοτικές δράσεις που θα ενισχύσουν την παιδεία, την πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.
- Για ένταξη σε προγράμματα και επιχορήγηση υποδομών και δράσεων που θα προωθούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας και εφαρμογή της βιοκλιματικής σε όλα τα δημοτικά κτήρια.
- Στήριξη και ενίσχυση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου για να λειτουργήσει ως εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης.
- Δημοτικές δράσεις για την υγεία και την ποιότητα ζωής. Δημοτικοί συμβουλευτικοί σταθμοί για θέματα απεξάρτησης, με ειδικευμένους ψυχολόγους, κοινωνικό λειτουργό, θεραπευτή και πρώην χρήστες συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές και διεκδικούμε δράσεις για μια ανοικτή και ισότιμη κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, για ένα οικονομικά δίκαιο, πράσινο και τοπικά αυτοδύναμο μοντέλο ανάπτυξης, για πλήρη διαφάνεια στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με ομόφωνη απόφαση μας συμμετέχουμε και συνεργαζόμαστε με τον υπερκομματικό συνδυασμό "Μαζί για τη Ζάκυνθο" του υποψηφίου δημάρχου Στέλιου Μποζίκη και διεκδικούμε την στήριξη και την ψήφο «συνείδησης» του ζακυνθινού πολίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ