Τους υποψηφίους περιφερειάρχες και δημάρχους παρουσίασαν οι Οικολόγοι-Πράσινοι


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Κώστας Διάκος
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Κώστας Διάκος   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Τους υποψήφιους περιφερειάρχες στις 13 περιφέρειες της, καθώς και τους υποψηφίους δήμαρχους τους, παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης.

Όπως τόνισαν στις σύντομες ομιλίες τους οι υποψήφιοι «η αυτοδιοίκηση έχει κεντρική σημασία για τους Οικολόγους Πράσινους» και αυτό αποτυπώνεται στο κεντρικό σύνθημά τους: «σκέψου συνολικά, δράσε τοπικά».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Κώστας Διάκος, σημείωσε ότι το πολιτικό σύστημα
χρειάστηκε 35 χρόνια για να χρεοκοπήσει: «έχει τις λύσεις, αλλά πάντα αύριο» τόνισε.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λεκανοπέδιο και κάλεσε τους ανθρώπους του ΔΝΤ «να πάνε στη χώρα τους».

Ο υποψήφιος Κεντρικής Μακεδονίας και ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος, τόνισε ότι επιστρέφει «στον αγώνα για την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί το χρειάζεται ο τόπος», ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον νομάρχη Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο μοντέλο Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη, που τώρα μπορεί να επεκταθεί σε όλη τη κεντρική Μακεδονία».

Ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου είπε ότι «δεν ανεχόμαστε τις πελατειακές σχέσεις και τη γενικευμένη διαφθορά, που μας κάνουν όλους φτωχότερους και θυσιάζουν το φυσικό περιβάλλον» και πρόσθεσε ότι «επιδιώκουμε στροφή του τουρισμού σε πιο ήπιες μορφές, συμβατές με τη διατήρηση του περιβάλλοντος, που θα στηρίζουν την άνθιση
άλλων βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων».

Στην «καταλήστευση των φυσικών πόρων της Δυτικής Ελλάδας», αναφέρθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, ενώ ο υποψήφιος Πελοποννήσου κατηγόρησε τους πέντε γαλάζιους νομάρχες της περιφέρειας και τη ΝΔ για την «αδιέξοδη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Πελοπόννησος».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μάτης, κατηγόρησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για το αδιέξοδο που έφερε τη Θεσσαλονίκη,
σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κρίμα που δεν κατεβαίνει στις εκλογές, αφού την πολιτική του θα τη χρεωθεί ο κ. Γκιουλέκας».

Επίθεση Καμίνη σε Κακλαμάνη

Στην παρέμβασή του ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι από την αρχή που συζητούσε για την υποψηφιότητά του με τη Δημοκρατική Αριστερά είχε ζητήσει να υπάρξει συνεργασία με τους Οικολόγους-Πράσινους.

Αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα της αλόγιστης μετανάστευσης, όπως αυτό καταγράφεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, πρόβλημα που συνέδεσε με το περιβάλλον: «Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν φεύγουν μόνο για τις εμφύλιες συγκρούσεις ή την πείνα, αλλά και για τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής».

Επιπλέον, κατηγόρησε τον Νικήτα Κακλαμάνη για την πολιτική του, ενώ για τις δενδροφυτεύσεις, που κάνει τελευταία, τον χαρακτήρισε «Μαυρογιαλούρο».

Στην εκδήλωση δεν κατάφεραν να παραβρεθούν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θανάσης Μακρής, Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνης Κύρινας, Βορείου Αιγαίου, Ηλίας Γιαννίρης, Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης, Αντώνης Ανηψητάκης, Ηπείρου, Γιώργος Ζάψας και Ιόνιων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον αιφνίδιο θάνατο του υποψήφιου δημάρχου Πειραιώς, Νίκου Λεγάκη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ