ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ

Διαβάστε το κείμενο που συνέταξαν ειδικευόμενοι και αγροτικοί ιατροί μετά από συνέλευση και αφορά τη συμμετοχή του νοσοκομείου μας στην εβδομάδα ελεύθερης πρόσβασης στην υγεία που έχει καλέσει η ΟΕΝΓΕ.


ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ


         Είναι πρωτοφανής η επίθεση που δέχεται το δικαίωμα στην δωρεάν περίθαλψη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στα πλαίσια του μνημονίου,  αφού σφαγίασε το εισόδημα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, περνά τώρα και στην ολοκλήρωση του εγκλήματος κατά της κοινωνίας με την οριστική μετατροπή των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε επιχειρήσεις. Το ΕΣΥ πια θα  λειτουργεί όχι με βάση την ανάγκη εκατομμυρίων φτωχών της ελληνικής επικράτειας να έχουν μια σοβαρή δωρεάν περίθαλψη για να επιβιώσουν, αλλά με βάση  τις επιταγές της τρόικας για περιορισμό των δαπανών του δημοσίου ακόμα και σε τομείς όπως η περίθαλψη.


•    Αγανακτούμε για τον ηλικιωμένο, που νύχτα θα πάρει το λεωφορείο από το χωριό, για να έρθει στο νοσοκομείο του και πολλές φορές αναγκαζόμαστε να τον παραπέμψουμε σε άλλα νοσοκομεία λόγω των ελλείψεων.
•    Αγανακτούμε για τους συναδέλφους μας που χρηματίζονται, γι αυτούς που συμμετείχαν σε κυκλώματα με φαρμακευτικές εταιρείες.
•    Αγανακτούμε για την πολύχρονη πολιτική εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας από το κράτος, που δίνει τη χαριστική βολή στα ήδη υποβαθμισμένα νοσοκομεία της περιφέρειας με πάγωμα των προσλήψεων και τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό εξοπλισμό και φάρμακα.
•    Αγανακτούμε βλέποντας παράλληλα τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους παροχής υγείας να πριμοδοτούνται στο να λυμαίνονται το χώρο της υγείας, μέσω πολιτικών επιλογών και με τα χρήματα του φορολογούμενου.
•    Αγανακτούμε επειδή ο πολίτης εξαναγκάζεται να πληρώσει τρείς  φορές, για να του προσφερθεί τελικά ένα σύστημα υγείας αναξιοπρεπές και ανάξιο του ανθρώπινου δυναμικού του. Πληρώνει στο ασφαλιστικό ταμείο, πληρώνει φορολογία και τώρα καλείται να πληρώσει ξανά, από το υστέρημα του, για τις συνταγματικά κατοχυρωμένες υποχρεώσεις τις πολιτείας και για τις άστοχες και διεφθαρμένες επενδυτικές επιλογές, αυτών που κατευθύνουν την εκάστοτε οικονομική κυβερνητική πολιτική.
•    Αγανακτούμε, όταν οι καρκινοπαθείς, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι διαβητικοί, εξαναγκάζονται να πληρώνουν τα αναγκαία φάρμακα, υλικά και εξετάσεις πρώτης που τους συντηρούν στη ζωή.
•    Αγανακτούμε για την διοίκηση του ΙΚΑ, που στέλνει στον ακρωτηριασμό τους διαβητικούς, για να εξοικονομήσει χρήματα από την αγορά των ειδικών υποδημάτων
•    Αγανακτούμε, γιατί δεν λογοδοτεί κανείς υπουργός που υπέγραψε τις διατάξεις για τα μη συγκρίσιμα υλικά και που επέτρεψε τις υπερτιμολογήσεις υλικών και φαρμάκων, υπηρετώντας τις φαρμακευτικές εταιρείες εις βάρος του έλληνα φορολογούμενου.
•    Αγανακτούμε γιατί από καμία φαρμακευτική εταιρεία δεν ζητήθηκε να επιστρέψει πίσω, τα χρήματα που με συγκαλυμμένη συνεργατική απάτη υπέκλεψε από τα ταμεία των Νοσοκομείων και των ασφαλιστικών Ταμείων, με την υπερτιμολόγηση.
•    Το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας που είναι στην πόρτα σας, βρίσκονται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης, γιατί το κράτος αποσύρεται από τις υποχρεώσεις του.
•    Αγανακτούμε στα σενάρια συγχωνεύσεων και κλεισίματος νοσοκομείων που περιλαμβάνουν και το νοσοκομείο μας. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας και δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού της περιφέρειας.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ-ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ