ΔΤ για την νεα τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της ΛΕΥΚΑΔΑΣ



ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.42119


Ένα μήνα μετά το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε μετανάστες προς την Ιταλία στη θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας, εξελίσσεται νέα τραγωδία με ναυάγιο πλοίου που μετέφερε μετανάστες προς την Ιταλία, ανοιχτά της Λευκάδας, όπου μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται οι εκατό τρείς ναυαγοί-πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων είκοσι εφτά παιδιά νηπιακής ηλικίας. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ενός ακόμα μετανάστη που δεν σώθηκε.
 Οι πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα τους υπό την πίεση αυταρχικών κυβερνήσεων, βίαιων κοινωνιών ή πολεμικών συγκρούσεων, ληστρικής εκμετάλλευσης, αβάσταχτης φτώχιας και στερήσεων από τα αρχαία χρόνια θεωρούνται πρόσωπα ιερά. Έτσι και σήμερα οι  Οικολόγοι Πράσινοι των Ιονίων Νήσων θεωρούμε ότι η Ευρώπη οφείλει να δώσει λύση στο δράμα αυτών των ανθρώπων με κοινό πανευρωπαϊκό αποτελεσματικό και λειτουργικό τρόπο κοινωνικής και οικονομικής ένταξης τους.
 Είναι αδιανόητο στον 21ο αιώνα η πολιτισμένη Ευρώπη  να εφαρμόζει πολιτικές συρματοπλεγμάτων, διώξεων και απελάσεων που οδηγούν τους απελπισμένους  μετανάστες ως εύκολη λεία στα χέρια των δουλεμπόρων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε την καθοριστική προσφορά των μεταναστών ως μοχλό  ανάπτυξης της οικονομίας μας και  ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ. Οι μετανάστες δεν είναι φορτίο ανεπιθύμητο, είναι συνάνθρωποί μας.

Βέρα Κορωνάκη,
Εκπρόσωπος τύπου της Περιφερειακής Γραμματείας  Ιονίων Νήσων
 των Οικολόγων Πράσινων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ