Αγγλια : Μεγάλη διαδήλωση το Σαββατο 26-3 και επεισόδια στο Λονδίνο


Πάνω από 250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους του Λονδίνου ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης που περιλαμβάνει δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία.

Ενώ στην αρχή τα πράγματα ήταν ειρηνικά στη συνέχεια πολλοί από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προπηλακίσουν όσους εργάζονταν  σε μεγάλα πολυκαταστήματα. Τα περισσότερα επεισόδια μάλιστα έγιναν στην Oxford Street.Μάχες γίνονται στο κέντρο του Λονδίνου μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Πάνω από 250.000 διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας.Ενώ στην αρχή τα πράγματα ήταν ειρηνικά στη συνέχεια πολλοί από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προπηλακίσουν όσους εργάζονταν  σε μεγάλα πολυκαταστήματα. Τα περισσότερα επεισόδια μάλιστα έγιναν στην Oxford Street.Η πορεία πέρασε μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία, στην οδό Ντάουνινγκ και κατέληξε στο Χάιντ Παρκ.Τα συνδικάτα υπολόγιζαν ότι ο αριθμός των διαδηλωτών θα ξεπεράσει τις 100.000, αλλά γίνεται λόγος για πλήθος 250.000 ανθρώπων, ακόμη και 400.000.
Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πορεία έχει εκπλήξει ακόμα και τα ίδια τα εργατικά συνδικάτα που διοργάνωσαν τη διαδήλωση, ενώ οι βρετανοί δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για μια πορεία με “φεστιβάλικές” αποχρώσεις, ένταση και παλμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ