Μαζική διαμαρτυρία κατά της πυρηνικής ενέργειας στην Γερμανία


26.03.2011 welt on line

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν εναντίον της πυρηνικής ενέργειας

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της πυρηνικής ενέργειας. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για  την ειρήνη και περιβαλλοντικές ομάδες βάδισαν μαζί .210.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε τέσσερις μεγάλες διαδηλώσεις για την σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας. Οι διοργανωτές μίλησαν  κατά της πυρηνικής ενέργειας με διαμαρτυρίες στη Γερμανία. Σύμφωνα με αυτήν, έλαβαν μέρος στη διαδήλωσηστο Βερολίνο,  περίπου 90.000 άτομα . Στο Αμβούργο ήταν περίπου 50.000 ανθρώποι και 40.000 ανθρώπους στην Κολωνία, . Περίπου 30.000 συμμετέχοντες ήταν οι διοργανωτές του Μονάχου.Γερμανία που διαμαρτυρήθηκαν κατά της πυρηνικής πολιτικής.
Anti-Atom-Demonstration - HamburgΦωτογραφία: AP / DPA Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε διάφορες γερμανικές πόλεις για τις διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας, της ...

Η μεγαλύτερη διαδήλωση κατά της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία για περισσότερο από 30 χρόνια.
Οι διαδηλώσεις ήταν κάτω από το σύνθημα "Η Φουκουσίμα προειδοποίησε: σταματήσουν όλες οι πυρηνικοί σταθμοί" συμμετείχαν  η συμμαχία κατά των πυρηνικών , περιβαλλοντικές ομάδες, οργανώσεις ειρήνης και εργατικά συνδικάτα, ακόμα και οι πολιτικοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο ενώθηκαν στις πορείες.
"Η αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης πρέπει να είναι το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής τώρα», είπαν οι διοργανωτές. . Η καταστροφή της Fukushima έχουν δείξει ότι η πυρηνική ενέργεια είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα τους εξαπατήσει εάν ελπίζει να απαλύνει ένα μορατόριουμ για την παράταση της διάρκειας και την εκδήλωση του πληθυσμού προμήθειες.
Το αντιπυρηνικό κίνημα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το κλείσιμο κάθε αντιδραστήρα και να η απόδειξη για αυτό.


Οι ηγέτες των Κόκκινων και Πράσινων ανακατεύονται με τους διαδηλωτές

Στο Βερολίνοσυμμετείχαν στη διαδήλωση, ο προϊστάμενος Sigmar Gabriel και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο ηγέτης των Πρασίνων στην Ομοσπονδιακή Βουλή, Jürgen Trittin και Renate Kuenast, . Η διαδρομή πέρασε από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος CDU. Στην Κολωνία ήταν το  Κόμμα των Πρασίνων  που συμμετείχε  στις διαμαρτυρίες.

Anti-Atom-Demonstration - Köln Αναπαραγωγή Video


Ο Gabriel, δήλωσε στο περιθώριο της διαδήλωσης του Βερολίνου, ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση , ιδίως στους νέους, ότι οι άνθρωποι θέλουν τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας και  επιταχυνόμενη αλλαγή.
Δεν πρόκειται τώρα να κλείσουν κάποια πυρηνικά εργοστάσια προσωρινά λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές, προειδοποίησε Γαβριήλ.  Όλοι τα πυρηνικά εργοστάσια θα πρέπει να ελέγχονται με τη χρήση σύγχρονων απαιτήσεων ασφαλείας και, στη συνέχεια να κλείνουν ένας προς έναν. Η Γερμανία είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.



«Θέλω να γελάσω, δεν εκπέμπει"





 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ