Η αστυνομία είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την Κερατέα, μόλις...



Χρ. Παπουτσής: 
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/04/2011
    Αποστάσεις προσπαθεί να πάρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, από το θέμα της Κερατέας, καθώς σε χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή επεσήμανε πως "δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει στην περιοχή της Κερατέας αστυνομικό κράτος. Αλλά ούτε πρόκειται να επιτρέψουμε τη διαμόρφωση ενός ιδιόμορφου τοπικού παρακράτους, που επιδιώκουν ορισμένοι", και συνέχισε τονίζοντας ότι "η αστυνομία είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την Κερατέα αμέσως μόλις πρυτανεύσει η λογική, η υπευθυνότητα, ο ειλικρινής διάλογος".
    Μ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε ολική παράνοια
    Στο μεταξύ, κανονικά διεξάγεται από χθες το μεσημέρι η κυκλοφορία στη λεωφόρο Λαυρίου, έπειτα από την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων που είχαν τοποθετήσει την περασμένη Τετάρτη οι κάτοικοι της περιοχής, που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι χωματουργικά μηχανήματα, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έφτασαν στα σημεία που ήταν κλειστά και άνοιξαν τον δρόμο.

    Έκκληση κατοίκων Κερατέας: Να αποφευχθεί η αιματοχυσία

    Την ίδια ώρα, η επιτροπή αγώνα Κερατέας σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για πληροφορίες που έχουν φτάσει στους κατοίκους περί "'τελικής λύσης' τις αμέσως επόμενες μέρες, με τη μορφή γιγαντιαίας αστυνομικής και ασφαλίτικης επιδρομής, με τη συμμετοχή των ΕΚΑΜ και με προληπτικές συλλήψεις δεκάδων συμπολιτών τους" και καλούν τις συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών σε διάλογο στο δημαρχείο Κερατέας, τα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ, να καταδικάσουν ανοιχτά το σχέδιο του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση καθώς επίσης και τους πολίτες να τους συμπαρασταθούν για να αποφευχθεί η αιμοτοχυσία στην πόλη τους.

    Μίκης Θεοδωράκης: "Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε ολική παράνοια"

    Σε σχετική δήλωσή του, ο Μίκης Θεοδωράκης κατηγορεί την κομματοκρατία για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών και εκφράζει την υποστηριξή του στους κατοίκους της Κερατέας.
    "Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε ολική παράνοια για να επιμένει σ’ αυτή την ωμή επιβολή βίας εναντίον αμάχων που μας ντροπιάζει, γιατί μας θυμίζει άλλες εποχές και άλλες συνθήκες, κατά τις οποίες στο κάτω-κάτω οι επιτιθέμενοι ήταν βάρβαροι..." καταλήγει.

    Πολιτικές αντιδράσεις

    Από την άλλη, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Γ. Μιχελάκης, σε σχετικές δηλώσεις του κάνει λόγο για απραξία της κυβέρνησης ενώ η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων κάλεσε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις.

    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

    ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ