Σύσκεψη για το Νοσοκομείο Λευκάδας

syskepsi_nosokomeio_03
Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα -εργαζόμενους του νοσοκομείου, εκπροσώπους φορέων αλλά και πολλών άλλων συνδημοτών μας- στο Πολιτιστικό Κέντρο, η σύσκεψη για το Νοσοκομείο, που συνδιοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν για μια ακόμη φορά τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Λευκάδας, γνωστά νομίζω στους περισσότερους Λευκαδίτες -κτιριακό, τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για εργαζόμενους και επισκέπτες- αλλά και άλλα, σχετικά καινούργια, όπως η επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λευκάδας σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, σύμφωνα με την έκθεση Λιαρόπουλου και η ανέγερση του νέου νοσοκομείου στο νησί μας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν σύσσωμες σχεδόν οι τοπικές Αρχές, με μόνη απουσία, απ’ όσο μπορέσαμε να διακρίνουμε, αυτή των εκπροσώπων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, δικαιολογημένη βέβαια, λόγω της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου στους Παξούς.

Εισηγητές εκ μέρους των οργανωτών ήταν η κα. Τέτα Σταύρακα, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, και ο κ. Γιώργος Κούρτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Δεκάδες ήταν αυτοί που μίλησαν και παρέμβηκαν, τους απαριθμούμε απλά, ενδεχόμενα να παραλείψαμε και κάποιους, μιας και λείψαμε για κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα:

κα. Λέτα Μεθονίου, στέλεχος του ΠΑΜΕ, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) και μέλος του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ – κ. Τάκης Νικολόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (E.I.N.H.) Λευκάδας – πρωτοπρ. Γεράσιμος Ζαμπέλης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λευκάδας – κ. Σπύρος Μαργέλης, βουλευτής Λευκάδας – κ. Κώστας Αραβανής, Δήμαρχος Λευκάδας – κ. Μαριάνθη Μεσσήνη, Διοικήτρια του Γ.Ν. Λευκάδας – κ. Θανάσης Καραγιάννης, εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου – κ. Γεράσιμος Αραβανής, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Λευκάδας – κ. Θοδωρής Σολδάτος, στέλεχος της Ν.Δ. και πρώην βουλευτής – κ. Παπαδόπουλος Χρήστος, γραμματέας του Συνασπισμού Λευκάδας – κ. Τάκης Κτενάς, εκπρόσωπος της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ – κ. Σταματέλος Νίκος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – κα. Μαρία Σούμπαση, εκπρόσωπος της ΠΚ Λευκάδας των Οικολόγων Πράσινων – κ. Κοσμάς Κούρτης, εκπρόσωπος της Ανταρσία – κ. Κώστας Δρακονταειδής, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη Λευκάδα» – κ.κ. Μεσσήνης και Στραγαλινός, πρώην Διοικητές στο Γ.Ν. Λευκάδας – κ. Κονιδάρης, Δημ. Σύμβουλος και πρώην εργαζόμενος στο νοσοκομείο – κ. Γεράσιμος Λιβιτσάνος, πρόεδρος της ΕΑΣ (ΤΑΟΛ) Λευκάδας και τέλος οι κυρίες Σκαφίδα και Καλατζή, ειδικευόμενοι ιατροί στο νοσοκομείο.

Μετά το πέρας των ομιλιών και παρεμβάσεων διαβάστηκε στη σύσκεψη ένα ψήφισμα όπου μεταξύ άλλων 
1) ζητούνταν να ξεκινήσει και να τελειώσει σύντομα το νέο νοσοκομείο, 
2) καταδικάζονταν η πρόταση Λιαρόπουλου για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λευκάδας και η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και 
3) ζητούνταν να στελεχωθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό το νοσοκομείο Λευκάδας και να προχωρήσει η αντισεισμική θωράκισή του. 
 .........................................................................................................
Την ίδια σχεδόν ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, των άλλων ταξικών Συσπειρώσεων του νησιού μας (ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ) και του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας που διοργανώθηκε στον Αη Μηνά. Η πορεία που ακολούθησε κατέληξε έξω από το παλιό Δημαρχείο, όπου διεξάγονταν η σύσκεψη, με τους δεκάδες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα, μεταξύ δε άλλων, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.


Στην παραπάνω δημοσίευση το lefkadagreens προσθέτει ότι η κ. Μαρία Σόυμπαση ως εκπρόσωπος της Π.Κ ΟΠ  Λευκάδας  συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα μαζί με τον ΙατρικόΣύλλογο , τον Σύλλογο Εργαζομένω Νοσοκομείου Λευκάδας  και  άλλους φορείς και συμπολίτες για την διεκδίκηση των παραπάνω διεκδικήσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ