Να εγκαταλειφθεί η στήριξη στη λιτότητα


  enet.gr, 11:13 Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

 

Για τακτικές της Τρόικας με σκοπό να εξαναγκάσει τη χώρα μας να προχωρήσει σε περαιτέρω«αυτοκαταστροφικά» μέτρα λιτότητας, έκανε λόγο ο ευρωβουλευτή & συμ-προέδρου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Philippe Lambert, επισημαίνοντας ότι η στήριξη στη λιτότητα απέτυχε και πρέπει να να εγκαταλειφθεί.
«Η καθυστέρηση καταβολής της νέας δόσης του δανείου, αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο στις τακτικές εξαναγκασμού της Ελλάδας να αποδεχθεί για ακόμα μια φορά κι άλλα αυτοκαταστροφικά μέτρα λιτότητας. Είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρο ότι η αποτυχημένη συνταγή που εφαρμόζουν για την κρίση η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ., σωρεύοντας το ένα μέτρο λιτότητας μετά το άλλο, κάνει ακόμη δυσκολότερο για την Ελλάδα να ελαττώσει το βάρος του χρέους της. Κι αυτό είναι κακό τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρωζώνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής.
Επισημαίνει πως η απροθυμία των ιδιωτών πιστωτών να συμμετάσχουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης «παρατείνει το μαρτύριο για την Ευρωζώνη».
Χαρακτηρίζει «αναπόφευκτη» την συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει ήδη ενεργοποιηθεί και επισημαίνει πως η αναβολή των αποφάσεων «έχει ως αποτέλεσμα μόνο την αύξηση του τελικού κόστους για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους».
Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι χρειάζεται επειγόντως αναπροσανατολισμός στο σχεδιασμό της τρόικα με εγκατάλειψη της υπέρμετρης στήριξής του στη λιτότητα και πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει έστω με καθυστέρηση να στηρίξουν την αναδιάρθρωση του χρέους «πριν να είναι πολύ αργά».
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ