ΚΑΛΕΣΜΑ: Κινητοποίηση Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού 14 Ιουλίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Αθήνα: Πλατεία Ελευθερίας 14, 10553, τηλ. 210.3306301, fax 210 3834390
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ  ΠΑΤΗΣΙΩΝ-ΚΥΨΕΛΗΣ, ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ-Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΛΗΨΗ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗ
Πέμπτη 14 Ιουλίου, στο σταθμό του ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια, ώρα 19.00
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των κατοίκων της περιοχής μας την Πέμπτη 14 Ιουλίου, 19.00, στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ά. Πατήσια.
·     Ποιότητα ζωής και παρεμβάσεις για να έχουμε καλύτερη υγεία
·     Έμφαση στην πρόληψη της ασθένειας και στην διατήρηση της υγείας
·     Πρωτοβουλίες από την αυτοδιοίκηση σε θέματα πρόληψης
·   Ναι στην αποτελεσματικότητα των υποδομών για την υγεία και την μείωση της σπατάλης και της ταλαιπωρίας των πολιτών, όχι σε λύσεις που μεταφέρουν απλώς το κόστος στις πλάτες των πολιτών και αυξάνουν τις ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία
·     Κοινωνική αλληλεγγύη και οργάνωση των πολιτών την εποχή της κρίσης
·   Όχι στο κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Πατησίων» και στη μείωση κλινών στο νοσοκομείο Παμμακάριστος. Καλύτερος συντονισμός μεταξύ των συνοικιακών νοσοκομείων, σχέδιο για αποτελεσματικές υποδομές υγείας για την ευρύτερη περιοχή
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των κατοίκων της περιοχής μας για να διαμορφωθεί μια πολιτική για την υγεία για την ευρύτερη την περιοχή (Πατησίων, Κυψέλης, Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης, Αγ. Αναργύρων, Καματερού) που δίνει έμφαση στην πρόληψη των ασθενειών, στην διατήρηση της υγείας, στην οργάνωση των υποδομών υγείας και περίθαλψης προς όφελος των πολιτών / χρηστών των υπηρεσιών αυτών.
Διαβάστε στο συνημμένο τις θέσεις μας για την πολιτική υγείας για την Βορειο-Δυτική Αθήνα
Διαβάσε τι συζητήθηκε στην εκδήλωση με θέμα «Πολιτικές για την Υγεία, Νοσοκομεία και Αυτοδιοίκηση», που οργάνωσαν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Βόρειο - Δυτικής Αθήνας, η περιφερειακή κίνηση ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  (συμμετέχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής) και η δημοτική κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ (συμμετέχει στην πλειοψηφία του Δήμου Αθηναίων) στις 3 Ιουλίου 2010, στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.  
Στην εκδήλωση εκείνη μίλησαν οι Ν. Σαράντης, Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Β. Αγαγιώτου, Αντιδήμαρχος Δήμου Ν. Χαλκηδόνας- Ν. Φιλαδέλφειας, Θ. Μπούρας, Αντιδήμαρχος Δήμου Γαλατσίου, Β. Φιλιππάτου Mέλος ΔΣ και Δ/ντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Πατησίων», Θ. Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρος, Αν. Αθανασόπουλος, Ψυχίατρος-Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Μετς- Δήμου Αθηναίων,  Μιχ. Ιακ. Αμμάρι.  Διευθυντής ΕΣΥ, Γ.Ν.Α. «Πατησίων», Μ. Σούμπαση και Αν. Ριτσατάκη, εκπρόσωποι της Θεματικής Ομάδας Υγείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, στέλεχος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν Αιγαίου.  Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, Χ. Τομπούλογλου και ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών, Θ. Μάλλιος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δυναμικά πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής καθώς και εργαζόμενοι στο ΓΝΑ Πατησίων, που πήραν και τον λόγο καταθέτοντας την διάθεσή τους να αγωνιστούν για τα θέματα υγείας.



ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Μέσα στον καταιγισμό των άγριων μέτρων που επιβάλλονται δρομολογείται και το κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου  Πατησίων.
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου στις 7/7/2011 αποφάσισε τα παρακάτω:
«Διαφωνούμε με τις ανακοινώσεις και τις αλλαγές που προτείνει το Υπουργείο Υγείας για το Νοσοκομείο μας.                                     
Απαιτούμε την ανάπτυξη του Νοσοκομείου χωρίς κατάργηση καμιάς κλίνης και κανενός τμήματος.                                                                          
Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων εξυπηρετεί  ανάγκες μεγάλου τμήματος πληθυσμού κατά την τακτική  λειτουργία του  και κατά τις εφημερίες.»

Κατόπιν αυτών καλούμε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14/7/2011 ώρα 19:00  στο σταθμό του ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια (Αγία Βαρβάρα).

                                                   Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν.Πατησίων



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ