ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΠ για την Πολιτικη Υγείας στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε η  Περ. Κ. Α.Ο.Α και η Δημ. Κ. Ο.Α που έγινε 3 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ν.Φιλαφέλφειας. Εντυπωσιακή η προσέλευση πολιτών. Οι τοποθετήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών ανέδειξαν, με στατιστικά στοιχεία,  την χρησιμότητα του Νοσοκομείου της περιοχής Γ.Ν.Α &. Πατησίων. 
Οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι Δημοτικών Αρχών, Δήμου Αθηναίων, Αγίων Αναργύρων,Ν. Χαλκηδόνας- Φιλαδέλφειας και Γαλατσίου εξέφρασαν επίσης την αγωνία τους για τα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και την αναγκαιότητα υλοποίησης νέων προγραμμάτων με ενίσχυση της χρηματοδότησης πολιτικώνΠροαγωγής Υγείας και την σχεδίαση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας καθώς και την υποστήριξή τους σε δράσεις που αφορούν στην αποφυγή υποβάθμισης του Νοσοκομείου.

Οι εκπρόσωποι της ΘΟΥ των Οικολόγων Πράσινων, παρουσίασαν το  Τοπικό και Περιφεριακό Πρόγραμμα σε ζητήματα Πολιτικής Υγείας που έχει επεξεργαστεί η ΘΟΥ. Παρουσίασαν επίσης τονευρωπαικό προσανατολισμό σε Πρόγραμμα Πολιτικής υγείας.
Πρωτοπόρος και καταγγελτικός ο λόγος του Ψυχίατρου  Θ. Μεγαλοικονόμου, διεύρυνε και εμπλούτισε την συζήτηση στην συνολική πολιτική που ακολουθείται και στις μελλοντικές επιπτώσεις της στο ΣΥ και στους πολίτες. 
Η πρωτοβουλία αυτή και το κάλεσμα του συντονιστή  Ν. Χρυσόγελου  να υπάρξει ευρύτερη συσπείρωση  δυνάμεων,  συνδικαλιστικών φορέων και  τοπικών κοινωνιών για να  εξεταστούν  οι όροι και ο τρόπος διεκδίκησης των αιτημάτων που αφορούν στην αποφυγή υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας έφερε μια νέα συνάντηση την Τετάρη 6/7 πολιτών και φορέων για το συντονισμό
επερχόμενων κινήσεων.

Όσον αφορά το οργανωτικό, η εμπειρία ήταν πάρα πολύ καλή, η πραγματική επιτυχία του εγχειρήματος ήταν ότι συσπειρώθηκαν γύρω από την Πρωτοβουλία των ΟΠ οι τοπικοί φορείς,νοσοκομειακοί εκπρόσωποι και πολίτες σε μια από κοινού συμφωνία για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονταν: 
  • Ν. Σαράντης, Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων Β. Αγαγιώτου , Αντιδ. Δήμου Ν.Χαλκηδόνας- Ν.Φιλαδέλφειας 
  • Θ. Μπούρας, Αντιδ. Δήμου Γαλατσίου 
  • Μισέλ-Μιχάλης Ιακ. Αμμάρι Διευθυντής ΕΣΥ, Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείο <<Α.Πατησίων>> 
  • Β.Φιλιππάτου-Mέλος ΔΣ και Δ/ντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Ν.<<Α. Πατησίων>>         
  • Θ. Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρος
  • Αν. Αθανασόπουλος, Ψυχίατρος-Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Μετς- Δ. Αθηναίων
  • Μ. Σούμπαση και Άννα Ριτσατάκη, εκπρόσωποι της Θεματικής Ομάδας Υγείας των ΟΙΚ. ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Μεταξύ όσων έκαναν παρέμβαση ήταν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ Τομπούλογλου, ο Θ.Μάλιος, επικεφαλής της παράταξης, ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν και οι ΟΠ, και κάτοικοι της περιοχής. Την συζήτηση συντόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος.

Μαρία Σούμπαση











> http://www.ekfrasi.net/view_cat.php?cat_id=110

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ