Παρέμβαση Τρεμόπουλου στο συνέδριο για τη βιολογική γεωργία και τον αγροτουρισμό στη Ζάκυνθο

http://zante-greens.blogspot.com/2011/09/blog-post_17.html

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας και Αγροοικοτουρισμού στη Μεσόγειο, που έγινε στο νησί μας στις 16 -18 Σεπτεμβρίου. Το συνέδριο έγινε από το Μεσογειακό τμήμα , IFOAM της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βιολογικής Γεωργίας και οργανώθηκε για την Ελλάδα από τη ΔΗΩ.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων απηύθυνε χαιρετισμό το μέλος της ΕΓτων Οικολόγων Πράσινων, Βέρα Κορωνάκη και στη συνέχεια έκανε παρέμβαση ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή οπτική της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και συνεχίζοντας επικέντρωσε την ομιλία του στο θέμα του συνεδρίου.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Η ποιότητα πολλαπλασιάζεται και πραγματώνεται όταν η βιολογική γεωργία συναντά τον αγροτουρισμό, τον οικολογικό, κοινωνικά δίκαιο τουρισμό, που προσφέρει πραγματική αναψυχή στον τουρίστα και ενισχύει την τοπική οικονομία».

Το Σάββατο το βράδυ, αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, ο Ευρωβουλευτής των Πράσινων συνοδευόμενος από στελέχη της Πολιτικής Κίνησης των ΟΠ Ζακύνθου, επισκέφτηκε τα γραφεία του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες αλλά και τα προβλήματα του Φορέα από τον ίδιο τον πρόεδρο του Πάρκου κ.Κουτσούμπα.

Εντύπωση του έκανε το γεγονός ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να εντάξει τους εργαζόμενους του ΕΘΠΖ στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, παρόλο που τα χρήματα για την πληρωμή των μισθών προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια, διακινδυνεύοντας να επιβληθούν στην Ελλάδα μεγάλα πρόστιμα και δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο.




Στη συνέχεια παρακάθησε σε γεύμα με βιολογικά προιόντα που προσέφεραν οι διοργανωτές του συνεδρίου στον «Κόκκινο Βράχο» όπου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μέλη και φίλους του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων αλλά και με το δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη με τον οποίον είχαν μια σύντομη αλλά ουσιαστική συνομιλία σε εγκάρδιο κλίμα.

Την Κυριακή 18/9 το πρωί, μετά την συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ στο χώρο του Κόκκινου Βράχου μαζί με τον νέο συντονιστή της ΠΚ των ΟΠ Ζακύνθου Γιάννη Λευτεράτο,τον αντιπρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Ζακυνθίων και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Ζακύνθου Θανάση Παπαηλιού καθώς και το μέλος της γραμματείας των ΟΠ Βέρα Κορωνάκη, επισκέφτηκε το γραφείο του Δημάρχου Ζακυνθίων Στέλιου Μποζίκη όπου παρουσία συνεργατών του ,ενημερώθηκε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και υποσχέθηκε τη συνδρομή των Οικολόγων Πράσινων.



Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του νερού και πρότεινε τη δημιουργία μικρών φραγμάτων για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα καθώς και τη δημιουργία λιμνοδεξαμενών . Επίσης επεσήμανε την ανάγκη ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων μια και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα»


Στη συνέχεια συνοδευόμενος πάντα από στελέχη της πολιτικής κίνησης των ΟΠ Ζακύνθου, επισκέφτηκε το τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ζακύνθου όπου άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των φοιτητών που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου της σχολής από τις 3/9/11, τα οποία χαρακτήρισε δίκαια και ώριμα και τους διαβεβαίωσε, ότι στις διεκδικήσεις τους, θα έχουν τη συμπαράσταση των Οικολόγων Πράσινων Ζακύνθου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ