Η ΠΚ Λευκάδας των Οικολόγων Πράσινων για τις εκλογές

Η ΠΚ  Λευκάδας των Οικολόγων Πράσινων για τις εκλογές

oikologoi_prasinoi2

 Η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Λευκάδας ευχαριστεί τους συμπολίτες μας που συμπορεύτηκαν μαζί μας όλο αυτό το διάστημα, μας τίμησαν με την ψήφο τους και αύξησαν τα ποσοστά μας κατά 80% σε σχέση με τις εκλογές του 2009. Πορευτήκαμε μαζί έναν πολύ ωραίο αγώνα ενάντια στο σάπιο πελατειακό σύστημα του δικομματισμού και τις πολιτικές υποταγής στα μεγάλα τραπεζικά και λοιπά συμφέροντα που δέσμευσαν την χώρα μας σε σκληρή λιτότητα και επώδυνες για το λαό μας περικοπές στην υγεία, στην παιδεία και τα εργασιακά διακιώματα.
Η μη είσοδος μας στην Βουλή για ελάχιστες ψήφους δεν αναιρεί την υποχρέωση και την θέλησή μας να είμαστε παρόντες, να έχουμε ρόλο και λόγο όχι μόνο εντός Βουλής που όπως είπαμε δεν έγινε κατορθωτό, προς το παρόν, αλλά και εκτός Βουλής. Παρά το ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης του Μνημονίου και των κομμάτων που το υπηρέτησαν δεν έδωσε ωστόσο κυβερνητική προοπτική ώστε να συγκροτηθεί ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα αναιρεί τις μνημονιακές πολιτικές με βάση την παρούσα σύνθεση της Βουλής.
Διαβεβαιώνουμε την θέλησή μας να συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνίας μας, την αναγέννηση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και πολιτικής ζωής την επούλωση των μέχρι σήμερα καταστροφικών και επώδυνων πολιτικών, την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την δημιουργική διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση που μας παγίδευσαν.
Η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Λευκάδας καλεί όλους τους συμπολίτες μας σε αφύπνιση και ενεργεί συμμετοχή στις εξελίξεις για:
Την διασφάλιση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας δηλαδή παραμονή στην ΕΕ, στο ευρώ και συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής σε μια προοδευτική, οικολογική, κοινωνικά δίκαιη κατεύθυνση.
Τον πράσινο προσανατολισμό στην οικονομία, την υποστήριξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας σε αντίθεση με τον κρατισμό και τον νεοφιλελευθερισμό.
Τις μεταρρυθμίσεις με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την πάταξη των πελατειακών  σχέσεων.
Τις θεσμικές και συνταγματικές αλλαγές που να ενισχύουν την διαφάνεια, την συμμετοχή των πολιτών, την δημοκρατική λειτουργία και την εγκαθίδρυση της απλής αναλογικής και την κατάργηση των βουλευτικών προνομιών, της βουλευτικής ασυλίας, των παραγραφών κλπ.
Την πάταξη της φοροδιαφυγής, του μαύρου χρήματος και κάθε είδους κυκλώματος στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Η ΠΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ