ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To απόγευμα της Τετάρτης 2/5 πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Λευκάδας η προεκλογική συγκέντρωση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ από το πρωί της ημέρας οι υποψήφιοι βουλευτές Λευκάδας Μιχάλης Μαραγκάκης εκπαιδευτικός και Κυριάκος Σπανίδης, ειδικός σύμβουλος φωτοβολταϊκής ενέργειας, έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην πλατεία με το προεκλογικό περίπτερο, τα έντυπα και μια πρωτότυπη εικαστική προβολή πάνω σε ζωγραφισμένες παλιές ξύλινες πόρτες, του συνθήματος:

« ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΠΟΡΤΑ»,
 «ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ»

            Στην διάρκεια της κεντρικής ομιλίας ο υποψήφιος Μιχάλης Μαραγκάκης κατήγγειλε τις ευθύνες του σαθρού χρεοκοπημένου πλέον πολιτικού συστήματος και των πολιτικών της μεταπολίτευσης που ευθύνονται για τον οδυνηρό τρόπο με τον οποίο η ελληνική κοινωνία βιώνει την πολύπλευρη πολιτική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση.
            Παρουσιάστηκαν οι αδιέξοδες απαιτήσεις της δανειακής σύμβασης του μνημονίου, η επίθεση διαρκείας που εξελίσσετε τόσο με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, εργασιακών συνταξιοδοτικών διακιωμάτων όσο και με την συρρίκωνση των συλλογικών αγαθών της πρόνοιας, της περίθαλψης, της παιδείας και την κατεδάφιση των κανόνων προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επιπτώσεις της ενεργειακής εξάρτησης από το πετρέλαιο και το λιγνίτη, τους επιπλέον  κινδύνους από την εξόρυξη πετρελαίου στο Ιόνιο, το νέο μοντέλο τουρισμού με το τεράστιο (all inclusive)  τουριστικών μονάδω, την τερατόμορφη φούσκα τσιμεντοποίηση, με τα έργα στο ελληνικό και τις εκατοντάδες χιλιάδες μονάδες διαμερίσματα τουριστικής κατοικίας που προγραμματιίζονται. Τέτοιες πολιτικές δεν οδηγούν σην ανάκαμψη της οικονομίας προκαλούν περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και καταστρέφουν περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που δημιουργούν για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα.
            Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ κατέθεσαν πρόταση διεξόδου από την κρίση που αφορούν συνδυασμένες ταυτόχρονες παρεμβάσεις στην οικονομία την κοινωνία και το περιβάλλον και οδηγούν στην διάσωση της υπαίθρου, την ενεργειακή απεξάρτηση, την διαφύλαξη των συλλογικών αγαθών, την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, την δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας. Η συνολική πρόταση -πρόγραμμα προσδιορίζεται από τις κατευθύνσεις της αποκέντρωσης, της δημοκρατίας, της ενεργειακής στροφής, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, της κοινωνικής πολιτικής, ολοκληρωμένων μετανα στευτικών πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, της πράσινης στροφής στην οικονομία, διασφάλισης της δωρεάν παιδείας και υγείας και  του πολιτισμού.
Για τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ είναι η ώρα των αποφάσεων, των ευθυνών, της αξιοπρέπειας, του αγώνα. Καμμία ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους δεν είναι χαμένη γιατί ενισχύει το πανελλαδικό ποσοστό και την εκλογή περισσότερων βουλευτών. Η Λευκάδα μπορεί να έχει μπορεί να έχει από 8-14 πράσινους βουλευτές να διεκδικούν ότι της αξίζει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ