Τα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ φανερώνουν......

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,


είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να στοχαστούμε ως γνήσιοι απόγονοι των Ελλήνων, ενθυμούμενοι τους Ήρωες μας. Τα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ, για παράδειγμα, μας φανερώνουν δια μέσω του φωτισμένου πνεύματος του ΟΔΥΣΣΕΑ,πώς μπορούμε να βγούμε νικητές από την κρίσιμη και επικίνδυνη φάση, που βρισκόμαστε και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως άτομα και ως Έθνος.
Ο Έλληνας ήρωας μέσα στην γενετική μας μνήμη,  μας καλεί να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε τις παρορμήσεις μας, να έχουμε τις αισθήσεις και υπεραισθήσεις ΑΝΟΙΚΤΕΣ στο ΦΩΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορά στους σύγχρονους "μνηστήρες".
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ,  αυτόν που του έκλεψαν με ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΑ ΜΕΣΑ.
Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, δήλα δή την ΘΕΙΑ ΝΟΗΣΗ,  πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΣΟΦΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
Γι αυτόν τον λόγο είναι προστατευόμενος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ( Διάνοιας ), την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της Θεάς-Θείας Νόησης, που μελετά τις σκέψεις και τις κινήσεις του εχθρού για να τον πολεμήσει με τα ίδια του τα όπλα.

Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ, ΔΙΧΩΣ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΕ επίσης δίχως ΟΙΚΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με κόπους και άθλους, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τίμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ (ΞΕΝΗ ΝΟΗΣΗ). Είναι οι ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του, οι ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ του. Είναι τα ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ.
Ας εξετάσουμε τώρα τους ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ!
Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ. Η λέξη μιλά απο μόνη της.
Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, (ΑΝΤΙ-ΓΝΩΣΗ), είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ (και πάντα), είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τον Νού και την Σκέψη μας, ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ με τον ΦΟΒΟ, την ΑΓΩΝΙΑ και την ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.
Ο ΑΝΤΙ-ΝΟΥΣ (ΑΝΤΙΝΟΟΟΣ), είναι, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και την δουλεία του ανθρώπου.
Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής, μαζί με τον ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟ, αυτόν που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων και τον ΑΓΕ-ΛΑΟ, Αυτόν που άγει τον λαό, μετατρέποντας τον σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ.

Κανένα όνομα στα Ομηρικά 'Επη, και γενικότερα στους Ελληνικούς Μύθους, δεν είναι δοσμένο στην τύχη. Κρύβουν διαχρονικά, βαθύτατης σοφίας νοήματα (νήματα), τα οποία, όποιος ΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, δύναται να τα αποκρυπτογραφεί και να διδάσκεται από την ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ.
Οι πρόγονοι, συνεχίζουν να μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό, μετά από χιλιετηρίδες.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!
Αρκεί να θυμόμαστε ότι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα, είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
Καθόλου τυχαίο που ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ τον σκοτώνει ρίχνοντάς του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας, που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΟΙΩΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΑΤΙΚΗΣ ΣΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

φιλικά
Ζ.Ν

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ