άρθρο του Μιχάλη Μαραγκάκη Υποψήφιου Βουλευτή Λευκάδας Οικολόγων Πράσινων


ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ –ΑΝΑΨΕ ΠΡΑΣΙΝΟ

Επειδή η πολιτική δεν είναι αυτό που λες ή αυτό που θέλεις να δείχνεις αλλά αυτό που είσαι και δεν έχεις λόγο να κρύψεις, εμείς οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ βλέπουμε τις εκλογές σαν κοινωνικό εργαλείο και όχι σαν μικροκομματικό αυτοσκοπό. Με απόλυτη συναίσθηση της βαρύτητας και της καθαρότητας που οφείλει να έχει ο πολιτικός λόγος και οι προτάσεις μας, νιώθουμε το συμφέρον μας σαν προέκταση του δημοσίου συμφέροντος και διατυπώνουμε τολμηρά αυτό που πρέπει να γίνει   (να κάνουμε) και όχι μόνο αυτό που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει (να κάνουν).
Αποκαλύπτουμε το θέατρο του παραλόγου, της πολιτικής κολοτούμπας, του διαγωνισμού ασάφειας και γενικευμένης υποσχεσεολογίας και τεχνιτής πόλωσης που χαρακτηρίζει την προεκλογική περίοδο και επιλέγουμε αυτόνομη εκλογική κάθοδο, παρά το τίμημα, για να είμαστε ξεκάθαροι , τόσο ως προς τις θέσεις μας όσο και προς την πολιτική ηθική και αντίληψη περί του δικαίου που μας χαρακτηρίζει.
Παρά την διαβέβαιωση του χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος ότι έλαβε το ξεκάθαρο μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαϊου, συνεχίζουν να καλλιεργούν ένα θολό πολιτικό πεδίο κινδυνολογίας, απόκρυψης της  αλήθειας, ψευδών και εκφοβισμού, αρνούμενοι ουσιαστικά τόσο τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης και δυάλυσης της χώρας όσο και την υποχρέωση να εκθέτουν σαφείς ξεκάθαρες προτάσεις υπέρβασης της κρίσης που δημιούργησαν. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αμετανόητοι και πάλι  στο ρόλο εξυπηρέτησης των μεγάλων τοκογλυφικών τραπεζικών συμφερόντων, στην αρχή τρομοκρατούν ότι η οποιαδήποτε καταγγελία του αποτυχημένου μνημόνιου θα μας οδηγήσει στην κόλαση της εξόδου από την Ευρωζώνη και στη συνέχεια προβάλλονται ως η εγγύηση για την αναγκαία –ξυπνήσανε επιτέλους; - επαναδιαπραγμάτευση του.
Σε αντίπαλον δέος, με την ίδια γενικόλογη υποσχεοσεολογία διάσωσης και διολίσθηση προτάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνοντας τα μεγαλύτερα οφέλη μιας – επιτρέψτε μου συναγωνιστές – εφήμερης εκλογικής διόγκωσης, επιδιώκει με ένα επικίνδυνο, μοναχικό, δονκιχοτικό ηρωισμό, την αποκλειστική ευθύνη διάσωσης της χώρας, αποφεύγοντας κάθε ουσιαστικό προεκλογικό διάλογο που θα οριμάσει τις μετεκλογικές λύσεις συνεργασίας αποτρέποντας νέου τύπου δικομματική πόλωση.
Περιττό, θα έλεγε κάποιος το οποιοδήποτε σχόλιο για τις πολιτικές προτάσεις και την ικανότητα της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ να αντιλαμβάνεται κάτι πέρα από τον αφαλό της ώστε να μπορεί να κάνει πάλι πράξη, τις ιστορικές στιγμές της πλατιάς κοινωνικής ενότητας, που  τα χρόνια του ΕΑΜ της Εθνικής Αλληλεγγύης και της ΕΔΑ στήριξε η Αριστερά.
Αντιθέτως οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ υπερασπίζουμε όσο κανείς άλλος την κουλτούρα των πολιτικών συνύπαρξης, συμμαχιών και συνεργασίας που τόσο ανάγκη έχει η χώρα. Αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου καταθέσαμε πρόταση 10 σημείων και οργανώσαμε στρογγυλά τραπέζια δημόσιας διαβούλευσης προσκαλώντας τα κόμματα που καταγγέλουν το μνημόνιο σε ανοιχτό και δημόσιο διάλογο μπροστά στους πολίτες, πράγμα που αγνοήθηκε τόσο από το ΚΚΕ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ.
Υπερβαίνοντας την δυσκινησία της Αριστεράς για συνεργασίες διακυβέρνησης , πιστεύουμε ότι μόνο η κοινωνία των ενεργών πολιτών μπορεί να δώσει οριστικό τέλος στο δικομματικό πελατειακό πολιτικό σύστημα της διαπλοκής, αναδεικνύοντας μια Κυβέρνηση Εθνικής Αξιοπρέπειας με βάση μια Νέα Κοινωνική Συμφωνία Συνεργασίας που : 

Θα βάλει τέρμα στη ληστρική εξαθλίωση του λαού μας.
Θα κατοχυρώσει ουσιαστική δημοκρατία, βιώσιμη οικονομία, δίκαιη κοινωνία.
Θα σταματήσει το ξεπούλημα του φυσικοπαραγωγικού μας πλούτου.
Θα υπερασπίσει το φυσικό περιβάλλον με πράσινα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας.
Θα καταργήσει τα προνόμοια βουλευτών και υπουργών.
Θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους διαπλοκής και κλοπής.
Θα δώσει ελπίδα και νόημα στη νεολαία.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ
Υποψήφιος Βουλευτής ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ