δελτίο τύπου ΠΙΝ Οικολόγων Πράσινων για Φορέα Διαχείρισης Αίνου .




Μέλος του ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος
Περιφερειακή Οργάνωση Ιονίων Νήσων

14 Σεπτεμβρίου 2012
Oι Οικολόγοι Πράσινοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Αίνου .

Η  προωθούμενη,  σύμφωνα με το υπ’Αρ. Πρωτ.: οικ. 3737/23.08.2012 έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού του όρους Αίνου στην Κεφαλονιά  υποβαθμίζει τη μοναδική φύση της ορεινής Κεφαλονιάς και θέτει εμπόδια στην ήπια και  εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη του νησιού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων σε  άλλο φορέα, που δεν διαθέτει την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο προσωπικό, είναι, αν μη τι άλλο, επικίνδυνη και υποκριτική.
 Η αριθμητική μείωση των φορέων διαχείρισης δεν υπόκειται σε ουσιαστική μελέτη ούτε στατιστικά ούτε απολογιστικά όσον αφορά το κόστος. Mε δεδομένο ότι ο Φ.Δ.Α είναι εκτός του τακτικού προϋπολογισμού, αφού τα  λειτουργικά του έξοδα και η μισθοδοσία καλύπτονται από ευρωπαϊκούς πόρους, θεωρούμε ότι η κατάργησή του συνιστά μια πράξη πανικού και λογοδοσίας απέναντι στην τρόικα .  Η συγκεκριμένη απόφαση, στο πλαίσιο της λογικής του μνημονίου της σάρωσης  των δημόσιων αγαθών και του περιβάλλοντος, θα έχει αρνητική επίδραση στη διατήρηση της μοναδικής φύσης και των εναλλακτικών αναπτυξιακών προοπτικών του νησιού.
 Καλούμε τους πολίτες και φορείς της Κεφαλονιάς να διαμαρτυρηθούν σθεναρά στο Υπ. Περιβάλλοντος  για να συνεχίσει ο Φορέας   Διαχείρισης   το επιστημονικό του έργο ώστε να ματαιωθεί ο απαράδεκτος αυτός σχεδιασμός.
Περιφερειακή  Οργάνωση  Ιονίων Νήσων των Οικολόγων Πράσινων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ