ΕΥΧΕΣ για το 2013 από τους Οικολόγους Πράσινους Π Ι Ν (της Περιφερειακής Οργάνωσης Ιονίων Νήσων)






https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Καλή χρονιά, με υγεία και με οικολογική και κοινωνική ισορροπία, εύχονται σε όλες και όλους οι Οικολόγοι Πράσινοι Ιονίων Νήσων.
 Η Νέα χρονιά, πρέπει να αποτελέσει ορόσημο στις επιλογές, για την χάραξη μιας πολιτικής τελείως καινούργιας, που να οδηγήσει την χώρα μακριά από τα βάρβαρα μέτρα της ασύμφορης και καταστροφικής λιτότητας για τον Έλληνα. Η κοινωνική συνοχή, που την διάλυσαν οι πολιτικές των μνημονίων πρέπει να ανακτηθεί με ένα "Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο" με προτεραιότητα στην πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης, με επαναπροσδιορισμό των αξιών και του τρόπου ζωής και παραγωγής. Με βάση την κοινωνική δικαιοσύνη και την πραγματική ισότητα, στην πράξη και όχι στα λόγια, μεταξύ των πολιτών. Με προτεραιότητα στο φυσικό και  δομημένο περιβάλλον, που αποτελούσαν ανέκαθεν το μεγαλύτερο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της χώρα μας.
 Σε αυτά βασιζόταν και βασίζεται η βιωσιμότητα και η αειφορία της οικονομίας, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. (πχ Τουριστική Ανάπτυξη).
Η εκποίηση των υγροβιοτόπων, όπως ο Ερημίτης και η Κορισσίων της Κέρκυρας στην Περιφέρειά μας, μπορούν μόνο να υποβαθμίσουν το συνολικό τουριστικό προϊόν που προσφέρει το νησί, και όχι να προσθέσουν κάτι θετικό στο προ 20ετίας κεκορεσμένο από πλευράς δόμησης καταλυμάτων νησί του Ιονίου..  Οι διακηρύξεις των πολιτικών περί αξιοποίησης του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου στο Ιόνιο, μόνο τις ορέξεις των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, μπορεί να ικανοποιήσουν και να βάλουν σε άμεσο κίνδυνο την αλιεία, την τουριστική ανάπτυξη και τους υγροβιότοπους στα Επτάνησα και τις παραλίες της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας και Πελοπονήσου.

Δεν πρέπει με τίποτα να αφήσουμε να χαθούν, ή να υποβαθμιστούν όλα αυτά, εξ΄ αιτίας της κοντόφθαλμης οπτικής των σημερινών πολιτικών μας, που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν, για πάντα, το τόσο σημαντικό μέλλον της χώρας μας μόνο και μόνο για την εκταμίευση "μιας ακόμη δόσης"…
.
Η λεηλασία και η ιδιωτικοποίηση των νερών και των λοιπών  φυσικών πόρων, όπως για παράδειγμα η υπεραλίευση, η κατακρεούργηση των δασών αλλά και η μαζική καρατόμηση των πολύτιμων υπεραιονόβιων ελαιώνων, είναι σημεία των καιρών, όπως είναι και η λεηλασία του ανθρώπινου παράγοντα (των εργαζόμενων) στον τομέα της εργασίας. Η συνέχιση όλων αυτών, σίγουρα δεν θα οδηγήσει σε καμία "λύση"και δεν επουλώνουν την τραγική πληγή της ανεργίας που συνεχώς αυξάνει.
Η καταστροφή των φυσικών πόρων και των εργασιακών σχέσεων, αποτελούν τις χειρότερες "επενδύσεις" για το μέλλον της οικονομίας μας.  Αντίθετα, η σωστή και δίκαιη διαχείρισή τους, είναι το μόνο που θα μας οδηγήσει σταθερά προς την ανάπτυξη. Προς την "Βιώσιμη Ανάπτυξη" που είναι σήμερα το ζητούμενο, στην νέα μορφή κοινωνίας που καλούμαστε να συγκροτήσουμε.

Ευχές για το 2013 με  βάση τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και προς όλες τις ανθρώπινες αξίες. Με κοινωνική αλληλεγγύη. Με προστασία και αναβάθμιση του πολύτιμου περιβάλλοντος ώστε να επιτευχθεί η μακροβιότητα της οικονομίας μιας χώρας σαν την Ελλάδα και η πραγματική ευημερία των κατοίκων της.



Εκ μέρους της Περιφερειακής Γραμματείας Ιονίων Νήσων

Η Συντονίστρια                                                                                                                       Ο εκπρόσωπος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Μαρία Σούμπαση                                                                                                                     Δημήτρης Φαναριώτης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ