Σχετικά με ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


Πρόταση σχεδίου της Δ.Κ. «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας για την λήψη απόφασης, σχετικά με ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παρακάτω πρόταση, ψηφίστηκε από την Δημοτική μας Κίνηση και την παράταξη του κ. Γεράσιμου Αραβανή. Η πρόταση που πέρασε από το Δ.Σ. (ψηφίστηκε από τις παρατάξεις του κ. Δημάρχου και του κ. Ξ. Βεργίνη), δεν κάνει καμία αναφορά στο γενικό ξεπούλημα που επιχειρείται μέσω του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ..

ΣΧΟΛΙΟ: Τα κυβερνητικά «συνεταιράκια» ψηφίζουν από κοινού.

1.  Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του με την αριθμ.234/13 (ΦΕΚ 1020/25-4-2013) απόφασή της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων, με την οποία μεταβιβάζεται η περιουσία του Δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Α.Ε.
       Η πώληση (στην πραγματικότητα εκποίηση) όσο - όσο περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, και μάλιστα με διαδικασίες fast track, θα στερήσει από τη χώρα σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης και στρέφεται ευθέως εναντίον του δημοσίου συμφέροντος, της ανάπτυξης του τόπου, των κατοίκων και της προστασίας του  φυσικού περιβάλλοντος.
       Πρόκειται, στην πλειοψηφία τους, για περιοχές χαρακτηρισμένες ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, εφαπτόμενες ή εντός περιοχών προστασίας  NATURA,  στην πλειοψηφία τους παραθαλάσσιες, οι οποίες, σύμφωνα με τον τελευταίο «αναπτυξιακό» νόμο, μπορούν κατ εξαίρεση να οικοδομούνται με υψηλότερους συντελεστές δόμησης και γενικότερα οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες να λειτουργούν έξω από κάθε έλεγχο.
    2.   Ανάμεσα στα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν, εκ των οποίων πάνω από 2700 στρεμ. στα Ιόνια, περιλαμβάνεται και η ΠΑΡΑΝΟΜΗ μεταβίβαση έκτασης 31,35 στρ., ιδιοκτησίας του Δήμου Λευκάδας που βρίσκεται στη περιοχή Βαρδάνια.
       Το μεταβιβαζόμενο ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή NATURA και ανήκει στο Δήμο Λευκάδας από την εποχή της Ένωσης της Επτανήσου (Καπιτουλάριο). Έχει καταγραφεί στο κτηματολόγιο ως περιουσία του Δήμου και η Κτηματολόγιο ΑΕ απέρριψε το 2006 το αίτημα της ΚΥΔ για εγγραφή του ως περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου.
       Στο εν λόγω ακίνητο από 16-07-2007 δρομολογήθηκε έργο του Δήμου για την δημιουργία Αθλητικού Κέντρου.
       Η τελευταία μεθοδευμένη προσπάθεια αλλαγής ιδιοκτησίας του ακινήτου, με διοικητική πράξη του ΟΚΧΕ αμφιβόλου νομιμότητας και με παράκαμψη της δικαστικής οδού, συνιστά επιστροφή στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» άλλων εποχών κάτι το οποίο δεν πρόκειται να αποδεχθούμε.
3.   Η έναρξη εκποίησης της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας στην περιοχή μας, όχι μόνο δεν προωθεί έναν ολοκληρωμένο περιφερειακό χωροταξικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό, αλλά αντίθετα υπονομεύει ευθέως το μέλλον της Λευκάδας και των κατοίκων της.
       Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας είναι αποφασισμένο να προστατεύσει με κάθε μέσον τα περιουσιακά δικαιώματα του Δήμου και δεν θα επιτρέψει να του στερήσουν περιουσιακά στοιχεία που κατέχει επί 150 χρόνια.
Στην κατεύθυνση αυτή θα υλοποιηθούν τα παρακάτω μέτρα:
        α)  Αξιοποίηση κάθε νομικής διαδικασίας για να προσβληθεί η διϋπουργική απόφαση που μεταβιβάζει την δημόσια περιουσία στο ΤΑΙΠΕΔ (π.χ. ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές, προσφυγή στο ΣτΕ, κ.α.).
              β)  Επιτάχυνση κάθε διαδικασίας που θα διασφαλίζει τα ευρύτερα συμφέροντα του Δήμου στην περιοχή.
          γ)  Συντονισμό με τους άλλους φορείς του νομού και κινητοποιήσεις, για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος.
            δ)  Κοινή συνέντευξη τύπου (και με παρουσία Λευκαδίων δημοσιογράφων του αθηναϊκού τύπου), με τη συμμετοχή του Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
     ε)  Παρεμβάσεις στο χώρο, όπως: καθαρισμός, δενδροφύτευση, τοποθέτηση παγκακιών, πινακίδες από τις οποίες να προκύπτει η ιδιοκτησία του Δήμου, πανώ με σύνθημα κατά της εκποίησης, κ.λπ..
4.   Δεν παραχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα (τώρα αλλά και στο μέλλον) να πουλήσει, πόσο μάλλον να ξεπουλήσει σε τιμή ευκαιρίας, τη δημοτική και δημόσια περιουσία αφαιρώντας έτσι  τον εθνικό – δημόσιο χαρακτήρα της και στερώντας την από όλο τον ελληνικό λαό.    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ