Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νεοχωρίου Μελάνυδρος




  ΥΣΤΑΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Μιχαήλ Μαραγκάκης



Αγαπητοί φίλοι και συγχωριανοί, μέλη του Δ.Σ., μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου Μελάνυδρος αποκαταστήστε και σώστε τον σύλλογο μας! Αποκαταστήστε την νομιμότητα, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια που πρέπει να στολίζει το έργο μας. Ως ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μας και χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του, κατ’ επανάληψιν έχω εκφράσει τις παρατηρήσεις και τις ενστάσεις μου για την παραβατική λειτουργία του, οι οποίες προκλητικά και ενάντια στις καταστατικές αρχές του συλλόγου αγνοήθηκαν.
Επειδή οι αδυναμίες και τα λάθη ακόμα και οι προσωπικές επιθέσεις διορθώνονται και επειδή όλα τα μέλη του Δ.Σ. και του συλλόγου δεν έχουν την ίδια ευθύνη σήμερα είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω τις σαφώς πραξικοπηματικές, εμφανώς παραβατικές και αντικαταστατικές ενέργειες ελάχιστων που εκθέτουν τον Σύλλογο υποβιβάζουν το έργο του, επιδεινώνουν τις προσωπικές σχέσεις των μελών του, μας εκθέτουν (φταίξαντες και μη φταίξαντες) στην κοινωνία και τις αρμόδιες υπηρεσίες, βάζουν σε κίνδυνο το μέλλον του Συλλόγου και την επιτυχία των σκοπών του.
Συγκεκριμένα:
· Παραβιάστηκε το άρθρο 19 του καταστατικού που ορίζει ότι <<Σαν πρόεδρος δεν μπορεί να εκλεγεί το ίδιο πρόσωπο για περισσότερες από δύο συνεχείς θητείες>> όταν τον Ιούλιο του 2020 συμπληρώθηκαν οι δύο συνεχείς θητείες για την Πρόεδρο του Συλλόγου Μαρία Μήτσου και ενώ έπρεπε να γίνει οικονομικός και διοικητικός απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. και εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. δρομολογήθηκαν μια σειρά προσβλητικές για τον Σύλλογο και για όλους μας ενέργειες σε όποιον κατέθετε αντίθετη άποψη.
· Παραβιάστηκε το άρθρο 5 του καταστατικού που ορίζει ότι <<Ο προυπολογισμός, ο ισολογισμός και ο απολογισμός συντάσσονται για το διάστημα ενός έτους και υποβάλλονται στην ετήσια τακτική Γ.Σ. για έγκριση>> σε συνδυασμό με τη παραβίαση του άρθρου 28 που ορίζει ότι <<Ο ταμίας υποβάλει στο τέλος κάθε (διαχειριστικού) έτους τον απολογισμό της διαχείρισης στο Δ.Σ. το οποίο συντάσσει και εγκρίνει τον ετήσιο ισολογισμό>> και σε συνδυασμό με τη παραβίαση του άρθρου 24 για τις αρμοδιότητες του Δ.Σ. που ορίζει ότι <<Το Δ.Σ. συντάσσει και υποβάλλει προς έγκριση στη Γ.Σ. τον ετήσιο απολογισμό, ισολογισμό και προϋπολογισμό>> γιατί ποτέ και σε καμία συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν κατατέθηκαν, δεν συζητήθηκαν και δεν εγκρίθηκαν ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός συνοδευόμενοι από τα απαραίτητα παραστατικά όπως ορίζεται από τα άρθρα του καταστατικού.
· Παραβιάστηκαν τα άρθρα 14 και 30 του καταστατικού. Το άρθρο 14 του καταστατικού ορίζει ότι <<Η Γ.Σ. παίρνει αποφάσεις για τα πεπραγμένα του Δ.Σ. και την έκθεση πεπραγμένων της Ε.Ε. (Επιτροπής Ελέγχου)>> και παραβιάστηκε γιατί ποτέ δεν υπήρξε έγγραφο απολογισμού από το Δ.Σ. με τα απαραίτητα παραστατικά και πρακτικά τα οποία θα μελετούσε η Ε.Ε. για να καταλήξει στην έκθεση πεπραγμένων. Έτσι δεν υπήρξε ούτε έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής ελέγχου όπως ορίζει το άρθρο 14 του καταστατικού αλλά και το άρθρο 30 του καταστατικού που αγνοήθηκε και παραβιάστηκε ενώ ρητώς αναφέρει: <<Η Επιτροπή Ελέγχου ενεργεί τον οικονομικό και διοικητικό έλεγχο των πράξεων του Δ.Σ. τις οποίες εξετάζει αν συμφωνούν με τις αποφάσεις των Γ.Σ.. Συντάσσει έκθεση ελέγχου (έκθεση πεπραγμένων) για τη διαχείριση του Δ.Σ. και υποβάλει στις Γ.Σ. απευθείας το πόρισμά της>>.
· Παραβιάστηκε και καταπατήθηκε η πρέπουσα αρμοδιότητα και το κύρος της Επιτροπής ελέγχου που το άρθρο 13 του καταστατικού την ορίζει ως ένα από τα τρία κυρίαρχα όργανα του συλλόγου. Η Επιτροπή Ελέγχου είναι ένα ανεξάρτητο όργανο που λειτουργεί αυτόνομα, δεν ελέγχεται από κανέναν, ούτε καν από το Δ.Σ., τον πρόεδρο ή τον ταμεία στους οποίους ασκεί τον έλεγχο και την εποπτεία της ετήσιας διαχείρισης τους.
· Αντιθέτως και σε παραβίαση του άρθρου 10 του καταστατικού που επιβεβαιώνει ότι: <<Τα μέλη του συλλόγου (πολύ περισσότερο τα μέλη του Δ.Σ.) είναι υποχρεωμένα να συμμορφώνονται με το καταστατικό>> ζητήθηκε εκβιαστικά από τα μέλη της Ε.Ε. όχι να μελετήσουν και να επικυρώσουν συγκεκριμένους απολογισμούς και παραστατικά με βάση τα πρακτικά του Συλλόγου αλλά να υπογράψουν παράτυπη βεβαίωση εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου. Αποτέλεσμα και μέσα σε κλίμα προσωπικών πιέσεων και επιθέσεων ήταν η παράνομη διαγραφή του μέλους της Ελεγκτικής Επιτροπής Μαρίας Σούμπαση που κλίθηκε σε απολογία γιατί διανοήθηκε να καταθέσει γραπτώς στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλου του Συλλόγου τις παρατηρήσεις της και τους λόγους άρνησης να συναινέσει σε τέτοιου τύπου παράτυπες διαδικασίες. Παράλληλα παραιτήθηκε από μέλος της τριμελούς Ε.Ε. ο Δημήτριος Κουβάτσης, ενώ παρά την πρόταση μου δεν εκλέχθηκαν αντικαταστάτες τους και έτσι δεν υπήρξε έκθεση πεπραγμένων της Ε.Ε. Σας καταθέτω τις γραπτές εισηγήσεις –παρατηρήσεις της Μαρίας Σούμπαση (έγγραφο 1) καθώς και το απολογητικό της υπόμνημα (έγγραφο 2) στο αβάσιμο κατηγορητήριο που της ζητήθηκε απολογία. Όταν το κατέθεσε κανείς δεν θέλησε να εστιάσει στις παραβιάσεις του καταστατικού που αναφέρεται η απολογούμενη μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής που αγνοήθηκαν και εκδικητικά ψηφίστηκε η διαγραφή της.
· Παραβιάστηκαν το άρθρο 6 του καταστατικού που ορίζει ότι <<Μέλη του συλλόγου μπορούν να γίνουν Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί κάτοικοι Νεοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ελλομένου>> και το άρθρο 7 του καταστατικού που ορίζει ότι <<Για να εγγραφεί κάποιος μέλος του σωματείου απαιτείται να υποβάλει αίτημα στο Δ.Σ. και να ζητεί την εγγραφή του στο μητρώο μελών να δηλώνει δε: α) Ότι ανεπιφύλακτα αποδέχεται τις διατάξεις του καταστατικού του σωματίου. β) Ότι έχει τις προϋποθέσεις που απαιτεί το άρθρο 6 του καταστατικού. γ) Τον τόπο κατοικίας του με τα ακριβή στοιχεία της διεύθυνσης του και Το Δ.Σ. στην πρώτη μετά την υποβολή της αίτησης συνεδρίασης του αποφαίνεται για την εγγραφή του αιτούντος>> και παραβιάστηκαν πλήρως. Παραβιάστηκαν γιατί στην συνέχεια οργανώθηκε πλήρως αντικαταστατική και με την συμμετοχή ανθρώπων από άλλες περιοχές που δεν επιτρεπόταν να είναι μέλη του Συλλόγου, ετήσια απολογιστική συνέλευση, και εγκρίθηκε προφορικός απολογισμός που δεν είχε επικυρωθεί ούτε από το Διοικητικό Συμβούλιο, ούτε από την Ελεγκτική Επιτροπή όπως ορίζει το καταστατικό. Άκυρη Γ.Σ. γιατί και ο πρόεδρος Ν. Γ. και η γραμματέας της Γ.Σ. Έ. Γ. βεβαίωσαν τα συμμετέχοντα νέα μη νόμιμα μέλη ότι άλλο εννοεί το καταστατικό και προκάλεσαν ερμηνεία του άρθρου 6 κατά τις σχεδιασμένες σκοπιμότητες όπως καταγράφηκε και στα πρακτικά με ψήφους μη νομίμων μελών πολλοί από τους οποίους δεν είχαν ούτε επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας. Άκυρη ετήσια απολογιστική συνέλευση κατά την οποία με τη ψήφο μη νόμιμων μελών επικυρώθηκε και η διαγραφή της Μαρίας Σούμπαση.
· Για την επιτυχία αυτής της παραβατικής συμπεριφοράς παραβιάστηκε και η νομοθεσία που διέπει την λειτουργία του συλλόγου μας (όλων των πολιτιστικών μη κερδοσκοπικών σωματίων) και μας δεσμεύει στην τήρηση Βιβλίου Μητρώου Μελών όπου εκτός από τα ονόματα θα αναγράφονται και οι διευθύνσεις των μελών όπως είχαμε δεσμευτεί και στην εποπτεύουσα αρχή της περιφέρειας Λευκάδας αλλά σκοπίμως δεν εφαρμόστηκε.
· Παραβιάστηκε και πάλι η νομοθεσία που διέπει την λειτουργία του συλλόγου μας όταν με νέα άκυρη Καταστατική Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή των μη νόμιμων μελών και την απουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου δρομολογήθηκαν καταστατικές αλλαγές ενώ στα πρακτικά των δύο Γενικών Συνελεύσεων δεν καταγράφηκαν οι ενστάσεις που προβάλλαμε για το άνομο της διαδικασίας των αποφάσεων που αναλυτικά σας καταθέτω.
· Μετά τις παράνομες και άκυρες ετήσια απολογιστική συνέλευση και καταστατική Γ.Σ. αναγκάστηκα και κατέθεσα στο Δ.Σ. έγγραφο με τις αντιρρήσεις μου και τις ενστάσεις μου στην λειτουργία του συλλόγου που σας επισυνάπτω (έγγραφο 3). Επι λέξη στην τελευταία παράγραφο του εγγράφου αναφέρω: <<Έτσι δια του παρόντος και πρόσθετων στοιχείων που θα καταθέσω στη συνέχεια υποβάλω σαν μέλος του Δ.Σ. την ένσταση μου στην νομιμότητα της καταστατικής Γ.Σ. και των διαδικασιών της τακτικής ετήσιας Γ.Σ. του συλλόγου>>
· Παραβιάστηκε κάθε καταστατική αρχή και κάθε έννοια νομιμότητας στη λειτουργία συλλόγου όταν με παρεμπόδισαν με αυταρχισμό και απειλές ή κρύβοντας τα βιβλία πρακτικών να έχω σαν μέλος του Δ.Σ. πρόσβαση στα πρακτικά των συνεδριάσεων μας ενόψει της απολογιστικής τακτική Γ.Σ., της διαγραφής του μέλους της Ε.Ε. Μαρίας Σούμπαση και της (αντι)καταστατικής Γ.Σ. ή τις διαδικασίες που ακολούθησαν. Πιο συγκεκριμένα την 9η Σεπτεμβρίου δέχθηκα επίθεση όταν μετά από αίτημα μου να μελετήσω επιτέλους ως δικαιούμαι τα βιβλία των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ και των Γ.Σ. η πρόεδρος Μ. Μ., ο ταμίας Κ. Γ. και ο πάρεδρος Α. Π. παρουσία των άλλων μελών του Δ.Σ. μου απαγόρευσαν να καταγράψω τις παρατηρήσεις μου, με απείλησαν με διαγραφή και η πρόεδρος μου άρπαξε τα χαρτιά με τις σημειώσεις μου και υπό την προστασία των συνεργατών της τα έκρυψε στο εσώρουχό της.
· Παραβιάστηκε το άρθρο 22 του καταστατικού που ορίζει ότι <<Το Δ.Σ. συνεδριάζει εάν το ζητήσει εγγράφως έστω και ένα μέλος του Δ.Σ.>> όταν αναγκάστηκα αμέσως μετά τις δύο Γ.Σ., και τη νέα προκλητική συμπεριφορά της προέδρου, να καταθέσω στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 νέα γραπτή και αναλυτική αναφορά των άκυρων, έκνομων και αντικαταστατικών διαδικασιών και αποφάσεων, να απευθύνω 23 ερωτήματα προς το Διοικητικό Συμβούλιο που σας επισυνάπτω (έγγραφο 4) και να ζητήσω την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. προς συζήτηση τους όπως ρητά ορίζεται από το άρθρο 22 του Καταστατικού, που παραβιάστηκε και προκλητικά αγνοήθηκε το αίτημά μου.
Όχι μόνο αγνοήθηκαν οι εμπρόθεσμες γραπτές ενστάσεις μου, τα ερωτήματα και η αίτηση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που θα ακύρωνε τις διαδικασίες αλλά με παραποίηση των πραγματικών γεγονότων και με εσκεμμένη εκ μέρους των υπευθύνων πλήρη άγνοια μου και συνειδητή παραπλάνηση των αρμόδιων υπηρεσιών, προωθήθηκαν οι καταστατικές αλλαγές για τις οποίες έμαθα μόλις πρόσφατα στην μετά από μήνες Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στα τέλη Ιανουαρίου 2021, ενώ ακόμα και σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2021 με υπεκφυγές αρνούνται να μου επιδώσουν το νέο τροποποιημένο καταστατικό.
Συγκεκριμένα, παραθέτοντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία των εγγράφων που διαθέτω ζητώ την δίκαιη αποκατάσταση των αδικημένων μελών, την εκκαθάριση του Βιβλίου Μητρώου Μελών του συλλόγου, την αποκατάσταση της εύρυθμης και καταστατικής λειτουργίας του Συλλόγου και την ακύρωση των καταστατικών αλλαγών που σε πλήρη αδιαφάνεια ελλειπή ενημέρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου επιχειρήθηκε με άκυρες, αντικαταστατικές και έκνομες διαδικασίες παρά την από τον Σεπτέμβριο 2020 έγκαιρη κατάθεση των ενστάσεων μου στο Δ.Σ. που προκλητικά αγνοήθηκαν όπως προανέφερα.
Αποκαταστήστε άμεσα!
Με τιμή Μιχαήλ Μαραγκάκης
Νεοχώρι Λευκάδας 31084
6994138090 / 26450 92801

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ