Χαρούμενη Παγκόσμια Ημέρα Αντίρρησης Συνείδησης!


https://www.facebook.com/amnestygreece/videos/930580241097753

📢 Με αφορμή τη 15η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Αντίρρησης Συνείδησης, ενισχύουμε τη φωνή Ελλήνων και Τούρκων αντιρρησιών συνείδησης!
📍 Στο βίντεο που ακολουθεί μας μιλούν άντρες και γυναίκες, αντιρρησίες συνείδησης και ακτιβιστές/ίστριες από Ελλάδα και Τουρκία, για τους αγώνες τους και τη διεθνή αλληλεγγύη.
✊ Στεκόμαστε στο πλευρό των αντιρρησιών συνείδησης στην Ελλάδα, στην Τουρκία, παντού!
🎯 Η Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έχουν ρητά αναγνωρίσει ότι το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης στη στρατιωτική θητεία προστατεύεται από το δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας στο άρθρο 18 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και στο άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αντίστοιχα. Τα διεθνή πρότυπα ορίζουν επίσης ότι οποιαδήποτε εναλλακτική υπηρεσία απαιτείται να υπηρετήσουν οι αντιρρησίες συνείδησης πρέπει να είναι γνήσια πολιτική, υπό πολιτικό έλεγχο, και μη τιμωρητικής φύσης ή διάρκειας.
👉 Το Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας καλωσορίζει συνεχώς νέα μέλη. Ελάτε μαζί μας, σας περιμένουμε!
📢 Η Αντίρρηση Συνείδησης Είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα!
✊ Vicdani Ret Bir İnsan Hakkıdır!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ