Σεμινάρια πράσινης οικονομίας στην ΙΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "Θ. Ο Οικονομίας" των Ο.Π

Η *ΘΟ Οικονομίας* προγραμματίζει σεμινάρια σε θέματα οικονομίας και πράσινων
λύσεων από Τρίτη 13/7/2010 ως Κυριακή 18/7/2010. Επιλέχθηκε η Ικαρία και
γιατί το νησί είναι προσφιλής περιοχή για πολλούς (είτε το έχουν επισκεφθεί,
είτε όχι) και επειδή υπάρχει μια πολύ καλή αγροτουριστική μονάδα, που μπορεί
να εγγυηθεί πολύ καλές συνθήκες διεξαγωγής των σεμιναρίων, περιβάλλοντος και
δραστηριοτήτων στο χώρο, διαμονής και ποιοτικής ημιδιατροφής
εξασφαλισμένης.
Τα σεμινάρια θα είναι τετράωρα καθημερινά για όλο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, ενώ από κοινού μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε και κάποιες εκδρομές μες στο νησί (εννοείται ότι θα υπάρχει και άφθονος προσωπικός χρόνος, που τον αξιοποεί ο καθένας, όπως κρίνει ως χρόνο διακοπών. Νομίζω ότι ο συνδυασμός του τερπνού μετά του ωφελίμου μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα από διάθεση και ατμόσφαιρα, ως και την παραγωγικότητα του όλου εγχειρήματος.
Ως κατ' αρχή πρόγραμμα, για το οποίο περιμένουμε και τις απόψεις σας, προτείνεται με βάση ένα σκεπτικό που επιγραμματικά είναι να καταπιαστούμε με τα καίρια διαρθρωτικά ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία και στο τέλος να τονίσουμε τη σημασία των επακόλουθων (χρέος, ελλείματα, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κ.α.), αλλά και των προοπτικών, είναι αυτό που παρατίθεται (τετράωρη καθημερινή διάρκεια σεμιναρίων):
1. κατανομή δραστηριοτήτων και πόρων ανά την επικράτεια και κατά ποσοστό περιφερειακού ΑΕΠ.
2. Χωρικές και θεματικές μονοκαλλιέργειες και η επίπτωση τους στην απασχολησιμότητα.
3. έλλειψη ρυθμιστικών και όχι απλά γενικών χωρικών αρχών (νομοθεσία, έλεγχος) στις επενδύσεις.
4. Παραγωγή και κατανάλωση.
5. Κρίσιμοι οικονομικοί δείκτες και σύγκριση τους με τις χώρες της ευρωζώνης: χρέος (ιδιωτικό και δημόσιο), ελλείματα, ισοζύγιο πληρωμών, ανάλυση ΑΕΠ, μέσος όρος πραγματικής ασφάλισης, πόροι τρίτων προς ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Συνέπειες από πτώχευση.
6. Πράσινη οικονομία, καινοτομία και κοινωνική πολιτική.


Για την Ικαρία (λιμάνι Εύδηλος) υπάρχει καθημερινό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο με το "Νήσος Μύκονος", που αναχωρεί (καθημερινά, πλην Κυριακής) από Πειραιά στις 9.30 μ.μ. (διάρκεια ταξιδιού περίπου 6 ώρες). Προβλεπόμενο (εξαρτάται και από τη συμμετοχή) κόστος για κάθε συμμετάσχοντα στο σεμινάριο 300-350 ευρώ. Στο ποσό συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση (μετ' επιστροφής, τρίτη θέση, με την έκδοση ομαδικού εισιτηρίου εξασφαλίζεται έκπτωση), διαμονή και ημιδιατροφή, καθώς και ένα μικρό κόστος από τα έξοδα διεξαγωγής των σεμιναρίων. Οι συμμετάσχοντες μπορούν να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή και προσφιλών προσώπων τους ή και την επιθυμία τους να πάρουν μαζί τους όχημα, να παρατείνουν το χρόνο διακοπών τους κλπ. (το κόστος γι' αυτά είναι ξεχωριστό).
Περιμένουμε το συντομότερο δυνατόν την εκδήλωση συμμετοχών, παρατηρήσεις επί του προγράμματος ή και άλλες ερωτήσεις -διευκρινήσεις, γιατί και ο χρόνος μέχρι τη διεξαγωγή των σεμιναρίων δεν είναι απεριόριστος...  Από την πλευρά μου είμαι διαθέσιμος για διευκρινήσεις στο

-- ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ,
τηλέφωνα 2273035811 6944 462075

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα προνοιακά επιδόματα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ